Här finns stans bästa pommes

Vissa gånger går jag och äter mat, tänker ”det här ska jag skriva en recension om”, men sedan blir det aldrig av. Detta har hänt när jag besökt Brooklyn Burgers senaste restaurang vid Sofiakyrkan. Flera gånger. Men samtidigt kanske det är positivt? När jag nu äntligen har fått tummen ur och skriver kan jag göra bedömning över en längre tidsperiod. Håller restaurangen över tid eller inte?

Som det går att utläsa ur namnet säljer Brooklyn Burger hamburgare. Restaurangen på Väster, i de lokaler som den italienska restaurangen Salotto tidigare huserade i, är deras tredje i Jönköpingsområdet. Sedan tidigare finns de även i Huskvarna samt på Torpa. Med andra ord går det att påstå att grundarna börjat bygga upp ett litet burgarimperium i stan. Särskilt sedan Munchies verkar vara på väg att checka ut helt.

Till skillnad från deras andra restauranger så ligger Brooklyn Burger city på perfekt lunchavstånd. Det innebär att jag framförallt besökt restaurangen under lunchtid. Och det brukar jag inte vara ensam om. Allt som oftast är det mycket folk inne på hamburgerian och det märks. Akustiken i lokalen lämnar nämligen en hel del övrigt att önska, och det blir lätt väldigt stimmigt.

Väl framme i kassan brukar jag oftast beställa Brooklyn Original. På den finns dressing, ost, rödlök, tomat, sallad och saltgurka. Saltgurkan brukar dock åka väck redan i beställningen. Ett mönster som för min del hängt i sedan jag hade min första burgarupplevelse på McDonalds years ago. Till detta serveras pommes och dricka. För en ytterligare merkostnad går det även att beställa dip, och jag kan varmt rekommendera aiolivarianten som enligt mitt tycke är mycket god.

Maten då? Rent generellt skulle jag säga att Brooklyn Burger har stans bästa pommes. De är mycket krispiga, men utan att det smakar allt för mycket frityrolja. På dem har de också en god pommeskrydda som häver fram smaken ytterligare. Fem plus. Hamburgarna däremot… Det är något i dem som skaver, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Antingen är det något i dressingen, eller något i köttet. Missförstår mig rätt. De är goda. Men inte lika goda som de borde kunna vara. Jag har tidigare recenserat Bada bing här på JKPG Matguide och i jämförelse skulle jag vilja säga att deras hamburgare är klart godare.

Men med det sagt innebär det inte att jag inte tycker att Brooklyn Burger är bra. Jag har ju trots allt besökt restaurangen ett tiotal gånger och lika många gånger tänkt ”Nu ska det bli en recension”. Och jag kommer fortsätta besöka det även i fortsättningen. Ett betyg gott som något, och ett bevis på att de håller i längden.

Prisnivå:
Dyrt. En burgare med pommes, dip och läsk spräcker 100-kronorsgränsen även under lunchtid. Det tycker jag är ganska dyrt.

Stället:

Inredningen är snygg och modern samtidigt som väggarna ser väldigt gamla och vackra ut. Däremot är akustiken i lokalen väldigt dålig. Kanske beroende på avsaknaden av tyg?

Service:

Du beställer i kassan och sedan kommer de ut med maten. Svårt att få så mycket mer än tre plus under det korta bemötandet.

Mat:

Som jag skrev tidigare – Brooklyn Burger har stans bästa pommes. Däremot drar själva burgaren ner betyget och totalt landar det på en svag fyra.

Slutbetyg:

Bra om än lite dyr lunchmat. Men gillar du hamburgare är det helt klart värt ett eller flera besök.

Lämna ett svar