Brasserie Park – bäst när livet kräver en lyxlunch

Vissa dagar kräver en lyxlunch. En lunch som man på förhand vet kommer smaka fantastiskt och göra just den vardagen lite bättre. När det är dags för en sådan lunch, då brukar jag gå till Brasserie Park.

När man kliver in på Brasseriet möts man ofta av en trevlig person bakom baren som vänligt hjälper en att få ett bord. Sedan får man fundera på vad man ska äta, menyn står på bordet. Vill man ha något att äta som man vet alltid är gott – då tar man Wallenbergare.
Sedan beställer man, får lite vatten att dricka och går för att hämta lite sallad och nybakat bröd. Salladen är enkel, men väldigt god. Smakrik på något sätt. Brödet, just den här dagen, var helt magiskt och det var väldigt svårt att inte ta flera skivor…

Efter en stund, lagom lång, så serveras maten. Till Brasseriets Wallenbergare serveras klassiska tillbehör – potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör. Mmmm.
Själva Wallenbergaren är perfekt tillagad, den smälter i munnen. Smakerna sitter som en smäck och det söta i smöret möter de sura lingonen på ett perfekt sätt. Purén är av bästa möjliga konsistens och varje tugga av den här rätten är ren njutning.

Om det är något som jag ska ”klaga” på är det priset. Wallenbergaren är en stående rätt på menyn och kostar 135 kr, eftersom rätten är väldigt god känns det okej – MEN varför inte låta den kosta 95 kr?

Efter att personalen dukat av avrundar man lunchen bäst med en god kopp kaffe – sedan är man helt klart redo för att möta eftermiddagen!

Prisnivå: Wallenbergaren kostar 135 kr, en ”vanlig” lunch ligger på 95 pix.

Stället:

Brasserie Park är en av de vackraste restaurangerna i Jönköping, tycker jag. Speglar, ljust skinn, marmor osv…

Service:

Lunchservicen är helt okej. Inte så jättemycket kontakt med personalen, så okej.

Mat:

Mmmmm. En femma för den här Wallenbergaren!

Slutbetyg:

Wallenbergaren på Brasserie Park får en välförtjänt fyra! Ät här.

Lämna ett svar