Pommes frites – Bada bings största svaghet

Att det, de senaste åren, har pågått något av en hamburgerboom i Jönköping kan inte undgått någon. För mig som ÄLSKAR just kött i bröd har detta varit mycket positivt, även om mina frityroljefyllda vener har börjat protestera den senaste tiden. Det, i mitt tycke, bästa hamburgerhaket i stan är utan tvekan Bada bing, och på skärtorsdagen var det återigen dags för ett besök.

En av de mer charmiga detaljerna med just Bada bing är att det inte går boka bord för mindre sällskap. Det gör att restaurangen i princip alltid utgör ett alternativ – även om jag som gäst får vara beredd att vänta lite. Så även på skärtorsdagen. En dryg halvtimme fick jag och mitt sällskap sitta i baren i väntan på ett bord. Och inget fel i det. Då hann jag i lugn och ro testa deras nya mellanöl, St Eriks Session IPA – en mycket smakrik öl trots den låga alkoholhalten (3,5) och med trevliga citrustoner samt låg beska. Rekommenderas!

När vi väl fick ett bord beställde jag deras dubbelburgare Ekonomen med pommes och chilibearnaise. Det var första gången jag åt just dubbelburgaren och jag blev mycket positivt överraskad. En sådan god hamburgare har jag inte ätit sedan Matbolaget lade ner sin lunchverksamhet häromåret. Köttet var perfekt stekt och lagom saltat och pepprat. Tillsammans med det fluffiga brödet, osten, löken och dressingen var det en match made in heaven.

Jag blev även positivt överraskad av chilibean som var bra avvägd mellan den syrliga dragonsmaken och den heta chilin. Däremot är pommes fritesen fortfarande ställets svaga länk. Dels smakade de lite för mycket frityrolja och dels saknar jag krispet hos en perfekt friterad potatispinne.

Summa summarum var jag som vanligt mycket nöjd efter besöket när jag vaggade hem genom stan, ännu lite mer frityroljefylld. Helhetsbetyget blir en fyra, och jag kommer garanterat gå hit igen. Kanske redan nästa vecka.

Prisnivå:
Medel. Burgaren kostar 125 kronor för 240 gram fint kött. Pommes och dipp kostar 15 kronor vardera och en öl kostar runt 60 spänn.

Stället:

Till skillnad från många andra hamburgerställen i Jönköping känns Bada bing mysigt och rustikt med sin industristil. Att det alltid är härligt stimmigt bidrar också till den goda atmosfären.

Service:

Som vanligt är personalen väldigt trevlig. Men det märktes att det var väldigt mycket folk just denna kvällen. Allt tog lite längre tid än vanligt och personalen verkade något stressad.

Mat:

Hade jag bara ätit hamburgaren hade den varit en femma i sin genre. Däremot drar pommesen ner slutbetyget. Är inte heller helt förtjust i den nya varianten av Bada bings egna lageröl.

Slutbetyg:

Stans bästa hamburgerrestaurang levererade en habil insats. Gott så.

Lämna ett svar