Jureskog <3 McDonalds?

Det finns dagar då arbetet och plugget tar över och det inte finns tid kvar till att laga mat. Man är helt enkelt i behov av något snabbt. Jag har aldrig varit ett stort fan av McDonalds, men när de inledde samarbetet med stjärnkocken Johan Jureskog drogs min uppmärksamhet allt mer dit. För er som inte vet så har Johan vunnit både VM och OS i matlagning med Svenska Kocklandslaget och även fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Så jag blev lite förvånad men också förväntansfull över samarbetet. Äntligen någon som kan allt om mat och fina råvaror som ska göra mat åt en snabbmatskedja. Så på lunchrasten bestämde vi äntligen att smaka på de så kallade gourmentburgarna av Jureskog. Ska jag vara ärlig så var förväntningarna inte alls stora på smakerna.

Det började med att vi fick stå i tio minuters kö. Det är rätt så länge för en snabbmatskedja kan man tycka. Men när jag väl fick beställa min burgare så valde jag Jureskog Texas. När beställningen var gjord fick jag vänta ytterligare tio minuter på burgaren. Och därmed rök 20 minuter av min rast. Inga sura miner för det då jag möttes av trevlig personal i kassan som förklarade att burgarna var väldigt populära den här tisdagseftermiddagen. Det köpte jag för alla runtomkring verkade ha beställt en Jureskog. Jag ställde frågor om smakerna på burgaren, om det var för starkt och personalen verkade ha stenkoll på vad burgaren innehöll samt hur den smakade. Ett stort plus!

När burgaren äntligen var i mina händer blev jag glatt överraskad över hur den såg ut. Personligen tycker jag alltid att hamburgarna i reklamen ser alldeles perfekta ut jämfört med verkligheten. Men Jureskogs Texasburgare verkade vara lik bilderna. Man såg tydligt genom de olika lagren – brödet, isbergssalladen, baconet, osten, BBQ-burgaren och picklade rödlöken. Den såg väldigt aptitlig ut vid första ögonkastet. När jag tog ett bett utav hamburgaren kände jag nästan direkt hetta och pepprighet, men i lagom mängder. Det brände aldrig i munnen och det blev aldrig obehagligt på något sätt. Det var två köttbitar i burgaren, vilket är väldigt mättande. Själva köttsmaken var okej, något överstekt och det märktes tydligt att de hade försökt häva fram extra köttsmak med hjälp av kryddor. Goudaosten som hade en krämig och rökig smak hade smält fint över köttet. Tillsammans med den smälta osten, BBQ-såsen och majonnäsen blev burgaren aldrig torr, utan den var riktigt kladdig! Baconet och den krispiga salladen gav en fin textur och tuggmotstånd. Något jag skulle önska mer utav är den picklade rödlöken, för den var fantastisk god och gav en fin syra som balanserade ut hettan. Men det där är bara finkänslighet.
Dock om jag ska ta upp något som inte var lika bra, så var det Jureskogs dippers. Alltså pommesen. Det var alldeles för tjocka skivor vilket ledde till att de tappade frasigheten. Kändes som om man tuggade på vanlig stekt potatis.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt förvånad. Jureskog har gjort ett bra jobb och burgarna skiljer sig från de andra i McDonalds-kedjan. Så vill du ha snabb men smakrik lunch så ska du absolut prova Texas by Jureskog!

Stället:

Jadu, McDonalds har alltid haft sin speciella stilrena inredning. Inget direkt mysigt ställe, men funkar bra för snabbmat.

Service:

Stötte på otroligt trevlig personal som tog sig tiden att svara på frågor och inte alls såg stressade ut trots den enorma kön.

Mat:

Jag skall inte ljuga. Hamburgaren var över mina förväntningar. Pommesen drog ner betyget lite dock.

Slutbetyg:

Hamburgaren av Jureskog höjer Donken maten till en högre nivå. Gott!

Lämna ett svar