Spira är bättre måndag till torsdag

Restaurang Spira har recenserats på den här sidan tidigare, men då är det brunchen som har fallit offer för kräsna recensenter… Så här kommer något nytt – en recension av ett lunchbesök på Spira!

Just vid det här lunchbesöket serverade Spira en så kallad fredagsbuffé. Inför besöket tänkte jag att ”Jaha, nu får vi resterna från det som har serverats tidigare i veckan”, och även om det kanske var så tyckte inte jag att det märktes på maten.

Vid restaurangens långa bar stod ett långbord uppdukat med olika sallader, tillbehör i form av potatis och kött, fisk och fågel. Allt såg fräscht ut och det var svårt att inte plocka till sig av allt = bra betyg!
På min tallrik hamnade till slut bland annat oliver, en grönsallad med tomat, gurka, ost och oliver, kyckling med pesto, fläskfilé, rödbetssallad med fetaost, stekt potatis, några kalla röror och tomat med mozzarella. En hel del smaskiga grejer, med andra ord.

Och det mesta var faktiskt väldigt gott! Salladerna var fräscha och smakade gott. Kycklingen var perfekt tillagad och varken torr eller rosa. Peston var väldigt god. Rödbetorna var dock något för hårda och fläskfilén var seg och senig… Men utöver två mindre bra ingredienser var helheten väldigt bra. I alla fall så bra som en lunchbuffé kan vara.

Sammanfattningsvis så var just det här lunchbesöket inte det bästa jag har upplevt, men heller inte det sämsta. Men jag vet att Spira kan bättre när det kommer till lunch… Och kanske är det så att Spiras lunch är bäst att besöka måndag till torsdag då det är fasta rätter som serveras på tallrik tillsammans med en salladsbuffé. Ja, så är det nog.

Prisnivå: 95:- för en lunch med kaffe/te.

Stället:

Spira ÄR en väldigt fin byggnad. Så är det.

Service:

Helt okej? Inte jättemycket kontakt med personalen.

Mat:

En trea för
en helt okej buffé.

Slutbetyg:

En vanlig trea helt enkelt. Varken bättre
eller sämre än så.

Lämna ett svar