Fina fisken Pescadores

Trots att jag älskar skaldjur och det faktum att Pescaodres har funnits på Tändsticksområdet sedan 2011, var det premiär för mig på Pescadores först i förra veckan. Jag har dock hört mycket gott om Jönköpings enda renodlade fisk-och skaldjursrestaurang och jag kan, nu efter besöket, inte annat än att instämma i berömmet!

Stället ligger mitt i Tändsticksområdet i ett av de gamla husen bredvid Bongo Bar. Känslan är industriell och inredningen har små detaljer från fiskeindustrin.

Menyn är enkel, men maten är absolut inte enkel. Det är märks att Pescadores kan sina fiskar och skaldjur och känslan när man fick in sin Tapas á la Pescadores är att man sitter på Smögenbryggan.
Något som jag också uppskattar med Pescadores är desserten. Efter salta skaldjur så behövs det något sött och jag kan varmt rekommendera deras Crème brûlée med månadens sorbet.

Det var mitt första besök, men definitivt inte mitt sista!

Prisnivå: Från hundralappen upp till 899 kronor för en skaldjurstallrik de luxe för två. 69 kronor för ett glas Prosecco. 25 kronor för mineralvatten.

Stället:

Industriellt, kakel
och rustikt.

Service:

Bra.
Uppmärksam och diskret personal.

Mat:

Fantastiskt bra. Ni måste avsluta middagen med en Crème brûlée.

Slutbetyg:

Gillar man skaldjur ska man definitivt besöka Pescadores.

Lämna ett svar