Fräscht, gott och opersonligt på Sushi Yama

Kanske är Väster den mest sushitäta stadsdelen i Jönköping. Här finns tre (fyra om man inkluderar Izakaya Moshi) sushiställen inom en liten radie. För ovanlighetens skull väljer jag och mitt sällskap att gå till Sushi Yama på Barnarpsgatan för en lunch.

När vi kommer in i lokalen är det bara vi där, framme vid kassan och disken finns en digital skylt som beskriver dagens luncherbjudande. Det är oklart vad som serveras och vi får fråga oss fram. Till slut väljer jag Salmon & Rolls 11 bitar. Jag beställer och betalar och tar miso-soppa. Vi väljer ett bord en bit in i lokalen och slår oss ner. Vi behöver inte vänta länge innan maten serveras.

Det ser inte ut exakt som på menyns bild, men det ser gott och fräscht ut. Både rullarna och lax-nigirin är lagom stora bitar. Till sushin serveras klassisk ingefära, några edamame-bönor, inlagd rödlök, sjögrässallad, wasabi och en chilimajonnäs. Laxen smälter i munnen och är väldigt goda. Rullarna är fyllda med lax, gurka och seafood-röra, vilket skapar en mix mellan mjuka konsistenser och crunch. Det är gott och elva bitar visar sig vara precis lagom.

Vi sitter kvar en stund efter måltiden och under tiden har några hämtat mat och ytterligare två personer har slagit sig ner i lokalen. Sammanfattningsvis är det sushin som är i fokus här. Lokalen tillför ingenting till besöket och det gör inte heller servicen. Men en god lunch, det fixade Sushi Yama.

Lämna ett svar