En stor dos (sallads)energi på nyöppnade Holy Greens

Holy Greens slog på stort och öppnade två ställen i Jönköping under februari. Kul! Konceptet är enkelt, Holy Greens grundades med målet att göra det enkelt att äta hållbart och hälsosamt. Kedjan grundades i Helsingborg 2013 och finns nu i cirka elva städer i Sverige.

I Jönköping öppnade restaurangen upp i centrala delen och på Asecs. Den här recensionen är baserad på ett besök i city.

Lunchrusningen är tydlig när vi kommer in i lokalen, det är en längre kö så vi sätter oss till bords först. Det gör också att jag får tillfälle att studera lokalen. Ordet som bäst beskriver den är konceptuell tycker jag, den är genomtänkt och tydligt kopplad till Holy Greens. Bord med kakel, växtlighet och mycket grönt.

När det är dags att beställa kikar jag snabbt på menyn, men vet redan vad jag vill ha – Asiatisk räka. En sallad med glasnudlar, handskalade räkor, ingefärspicklad morötter, edamamebönor, paprika, färsk koriander och rostade jordnötter. Till serveras en habanero/lime-dressing.

Flödet med beställning och betalning är enkelt att förstå. Beställning i ena änden, sedan görs salladen framför gästerna och betalning i slutet. Och servering av salladen då. Vid en annan bänk finns vatten och vid kassan finns bestick.

Jag häller dressingen över salladen och tar en tugga. Det är mycket smaker och ett sting av hetta från dressingen. En tugga av flera delar har flera konsistenser och crunch som fint möter de andra delarna. Väldigt gott och fräscht.

Mitt sällskap och maten gör lunchen trevlig, även lokalen höjer upplevelsen. Det enda som sänker besöket är de automatiska dörrarna som öppnas när någon går ut eller in i lokalen och släpper in kall luft mot oss.

Måltiden mättar på ett bra sätt och lunchen ger en stor dos energi. Tack Holy Greens för att ni har kommit till Jönköping, ett väldigt bra tillskott!

Lämna ett svar