Ingen Spirande sommar

Då var det dags för nästa nyhet i restaurang-Jönköping… Förra veckan blev det officiellt att Restaurang Spira, som vi faktiskt har recenserat två gånger (här och här!), stänger ner verksamheten i sommar.

Anledningen? Golvet i köket ska bytas.
Enligt JP.se är det en anmärkning från Arbetsmiljöverket som gör att restaurangen nu måste byta ut det klinkergolv som finns i köket. Både lunch- och brunchserveringen förväntas vara stängd till augusti. Ett tag, helt enkelt.

Och visst är det så att sommaren kanske är bäst tid att stänga för vissa restauranger, men för just Spira tror jag att det är sämsta tänkbara. Vem hade inte velat sitta med en lunch, eller brunch, på deras uteservering en varm sommardag? Eller köpa med sig en kopp kaffe och sätta sig på bryggan vid Munksjön?

Vi får väl helt enkelt hoppas att renoveringen går blixtsnabbt och att Tommy Myllymäki med kollegor kan lägga viss del av tiden på detaljer som till exempel det vegetariska utbudet, servicen och mängden kött på brunchbuffén (mer om det i recensionerna som länkades ovan…).

Lämna ett svar