Bäst på fisk, helt enkelt!

Så blev det då dags för mig att recensera vinnaren i Fisk-kategorin – Pescadores. Först och främst ska jag påminna om att ett reportage med Pescadores-ägaren Victor finns att läsa i matguidens magasin, ett magasin som går att beställa på hej@jkpgmatguide.se.

Pescadores bytte lokal i början av året och ligger nu på den restaurangtäta ”huvudgatan” på Tändsticksområdet i Jönköping. Just den här kvällen värmde solen uteserveringen så jag och mitt sällskap satte oss där. Samma kväll hade Pescadores ett bröllop, men trots att köket och serveringen jobbade fullt med det fick vi både uppmärksamhet och bra service – utan tjat. (Något som man verkligen inte kan ta för givet…)

Jag beställde moules et frites, trots att Pescadores specialitet är fish and chips, och jag blev inte besviken. Musslorna var smakrika, samtliga var ätbara och perfekt kokade. Inte sega, utan en bra konsistens. Till en klassisk moules et frites serveras pommes frites, Pescadores kör sina friterade potatisklyftor vilket höjer rätten. Klyftorna ger en rustik och avslappnad känsla till en rätt som annars lätt kan kännas väldigt enkel och ”lyxig”. Som dip serverades Pescadores aioli, en dip som innehåller precis lagom mycket vitlök – enligt mig. En aioli med för mycket vitlökssmak kan aldrig bli bra…
Storleken på portionen var väl ungefär det man förväntar sig för en moules et frites, och mängden klyftpotatis gjorde att det var mättande.

Min subjektiva åsikt är att Pescadores är den bästa fiskrestaurangen i Jönköping, dels för den avslappnade stämningen från personalen och lokalens atmosfär men även för den rustika och ”äkta” maten. Maten känns kärleksfullt hanterad och rätterna är klassiska men med en modern touch.

Sammanfattningsvis tycker jag att är det fisk man vill ha, är det Pescadores man ska besöka. Svårare än så är det inte.

Prisnivå: Ett helt nät med musslor kostade 249 kronor. Men övriga rätter kostade från 129 kronor – så en ganska vanlig á la carte-prisnivå.

Stället:

Västkusten, fiskstuga och sjö – så känns Pescadores lokaler. Och det är riktigt gött.

Service:

På Pescadores känner man sig välkommen. Och personalen ska ha en stor guldstjärna för känslan de förmedlar.

Mat:

Riktigt bra, helt enkelt.

Slutbetyg:

Ett högt betyg till en bra restaurang. Det är inte svårare än så.

Lämna ett svar