Äta ute under deff.

Mat för oss som tränar?

Ni som följer mig på instagram (@barbastark) vet att jag förutom att äta mat även har ett stort intresse av träning.

Under vissa perioder så brukar jag gå in i en deff för att skala av lite underhudsfett. Idag tänkte jag skriva av mig lite om hur om man kan äta i Jönköping då.

Kort bara om hur jag och många andra lägger upp en deff.
Grunden är enkel, man har koll på kalorier och näringsinnehåll i maten. Så är även fördelningen mellan kolhydrater, fett och protein i maten är bra att ha information om.

Så var finns utbudet i Jönköping som har koll på detta?
Har jag hittat några restauranger där man enkelt utan krångel kan få veta vad maten faktiskt innehåller?
Hur många gram kyckling är det i salladen? Hur mycket grädde är det i såsen? Hur många kalorier är det i pastan?

Här finns ingenting i Jönköping. I alla fall har jag inte hittat något som presenterar detta på ett snyggt sätt. Eller erbjder detta utan halvkrångliga specialbeställningar. Bäst om man faktiskt vill veta vad maten innhåller är snabbmatskedjorna. Där kan du enkelt se i detalj vad du faktiskt får i dig.

Så äter jag aldrig ute under en deff? Jodå, dock får man peta bort mycket eller äta på något bufféställe där man får uppskatta innehållet själv. Men ofta blir det under de perioderna att man avstår att äta ute. Vilket är synd, jag tror det finns en liten marknad för detta även i lilla Jönköping.

Fitnessmeny

Kollar vi lite på andra städer finns det faktiskt ett sånt här utbud. Ett par exempel är till exempel Restaurang Kalori i Stockholm och Pauluns Deli som finns på flertalet orter där bilden är hämtad ifrån.

Dessutom erbjuder flera att man kan köpa matlådor, tänk vad enkelt att kunna köpa ett par näringsberäknade matlådor att ha de dagar man inte kan eller vill laga själv.

Hur svårt kan det vara på ett ställe att i alla fall på någon rätt skriva vad den innehåller? Det är ju inte avancerat…

Så krögare & restauratörer, när vågar ni testa?
Eller finns det redan, i så fall var?

Lämna ett svar