En Spirande efterrättsbuffé

Söndag, sol och hunger – vad passar då bättre än en brunch? Kanske ingenting.
I Jönköping finns brunch, blandningen av frukost och lunch, på olika ställen. Men Restaurang Spira var en av de allra första så valet, just den här söndagen, föll helt enkelt på restaurangen placerad precis vid Munksjön.

Spiras upplägg för brunchen är ungefär så här: Kom dit, betala, köp till ett glas juice, välj ett bord och ta för dig av buffén!
Ett vettigt upplägg, tycker jag. Kanske att man skulle kunna tänka sig att juicen, som beroende på om den är egenpressad apelsinjuice eller köpt nypressad blandjuice (jag tog en med granatäpple, ingefära och äpple), skulle kunna ingå i brunchpriset. Men jaja.

Själva buffén bestod den här söndagen av några kalla rätter, ett fåtal varma men framför allt en stor efterrättsdel. De kalla rätterna bestod till stora delar av olika sallader; kålsallad, caeasarsallad och grekisksallad. Sedan en ceviche, marinerad lax och rostbiff.
På den varmare delen fanns en äggomelett med skinka, indisk pulled pork (serverades med tortillabröd och sås), quesadillas, kycklinglår och revben. Med andra ord en hel del mat, men utan någon direkt koppling till varandra. Kanske är det något restaurangägarna har valt medvetet? Kanske inte.

Till det här bör även tilläggas att det fanns ett bord för de lite yngre gästerna, plus i kanten för det. Där fanns köttbullar, korv och pannkakor. Och det verkade uppskattat.

Men nu till det kanske roligaste av den här brunchen – efterrättsbuffén.
Mmmmmmmmmmmmm.

Crème brûlée, pannacotta, pavlova, bärpaj, muffins och så vidare… Det fanns en hel del att ta av helt enkelt. Kanske inte för den som tänker lite extra på hur stort sockerintaget är, men alldeles perfekt för en brunch utan funderingar på sötsaker.
Den övriga buffén skapade, tyvärr, inga ”wow, vad gott”-reaktioner, men efterrätterna lyfte verkligen både deras smak men även upplevelsen. Samtliga rätter gav just ett ”wow”, tätt följt av ett ”mmm”.

Sammanfattning då: Maten var okej. Men efterrätterna var verkligen ett stort plus i kanten.

Stället:

Modernt, ljust och lugnt. Mjuka färger och olika typer av sittplatser beroende på vilket sällskap man är.

Service:

Verkligen ingenting som höjde upplevelsen. Snarare tvärtom.

Mat:

Maten var inte mer än okej, efterrätterna höjde dock betyget från en etta till en stark trea.

Slutbetyg:

En vanlig trea helt enkelt, maten kan bli bättre, servicen kan bli bättre men lokalen och efterrätterna är det inget fel på.

One thought on “En Spirande efterrättsbuffé

  1. Pingback: JKPG Matguide

Lämna ett svar