Mycket nytt i ett Jönköping som växer

Att Jönköping växer är inte något som direkt går att missa. Under några år har flera nya stadsdelar tillkommit och då även, såklart, nya restauranger och kaféer.

Det senaste tillskottet är Atollen. Området som gränsar till Norra Munksjön och populära Bryggan där N.E.O och Bryggan Café & Bistro, som drivs av syskonen Erik och Johanna (på bilden ovan), huserar. I Atollen finns sedan ett tag tillbaka Bernards och Burger King, men nu är fler restauranger på gång.

I veckan öppnade Coffeehouse by George upp sitt andra kafé i Jönköping. Lokalen ligger mot Munksjön, har en stor uteservering och ser ut att vara inredd med de allra senaste trenderna om man ska tro de lokala mediernas bilder. Ett hett tips för de som vill prova något nytt.

Klart sedan länge är att Freddie’s Sportsbar (ex-fotbollsspelarens Fredrik Ljungbergs kedja) och en resturang signerad de förra HV-spelarna David Petrasek och Björn Melin ska öppna. Och det är den sistnämnda restaurangen som känns mest intressant så här på förhand.

Anledningen? Absolut inte att det är två ex-HV-spelare som står bakom utan det faktum att det är en tapasrestaurang. När det blev officiellt att Petrasek och Melin skulle öppna restaurang sa ryktet på stan att det handlade om husmanskost. Inte så hett.
Men det här – tapas vid Munksjön kan bli riktigt bra!

Restaurangen heter El Gordo, öppnar den 7 augusti och enligt ställets Instagram-konto ser det ut att kunna bli riktigt bra. Snyggt om inte annat.

One thought on “Mycket nytt i ett Jönköping som växer

  1. Pingback: JKPG Matguide

Lämna ett svar