Bättre kan ni, Tullhuset!

En mycket varm och solig fredagskväll besökte jag Piren och Restaurang Tullhuset. Miljön, sällskapet och vädret gjorde det till en trevlig kväll. Men allt annat – mat och service – var nära att sänka kvällen totalt.

Men vi inleder med det positiva.
Tullhuset är den första restaurangen på Piren, har bord inom- och utomhus, uteserveringen består av runda bord med vita stolar men även en del loungesoffor. Som gäst kan du antingen sitta vid ”gatan” eller mot Vättern, det finns en sittplats för alla helt enkelt.
Negativt för stället är dock att borden är små och att stolarna är enorma, med andra ord är det inte så smidigt att trycka ihop ett större gäng – men det brukar lösa sig helt okej.
Tullhusets uteservering är en riktigt bra uteservering, skulle jag säga.

Dryck beställer man antingen i baren eller via servitris. Och här märks en stor skillnad.
Servicen i baren är bra, trevligt och man får det man ska ha. Servicen vid bordet var den här kvällen inte så bra. Servitriserna var inte uppmärksamma, glömde bort beställningarna och verkade hellre vilja vara gäst än anställd.

Vid 20.45 hade vi suttit på Tullhuset ett tag och blev då sugna på en bit mat, en meny hade vi redan på bordet så det behövde vi inte be om. Jag fastnade snabbt för kategorin sallad i menyn och beställde en räksallad. När det på menyn står under en egen kategori och kostar 119 kronor tolkar jag det som att sallad är som en huvudrätt.

Efter drygt en timme hade vi fortfarande inte fått vår mat och frågade då serveringspersonalen om de visste var vår beställning tagit vägen. Här bör tilläggas att det var mycket folk på plats men de flesta hade redan ätit eller åt från buffén. Med andra ord borde det ha funnits tid till vår sallad…

Men till slut fick vi då vår sallad.
Och vilken besvikelse det var! Verkligen inte värt all vänttid.
I meny stod det att räksalladen bestod av bland annat handskalade räkor, ägg, avokado och sallad. Räkorna var antagligen handskalade för det var skal kvar och på tallriken, äggen var få men bra, avokadon (som det ändå kändes som skulle ha en central roll i rätten) var två tunna skivor och salladen var dränkt i en sweetchili-aktig (och ganska stark) dressing.
Portionen var liten och verkligen inte värd 119 kronor.

Att en räksallad är kryddad med chili borde framgå tydligt i menyn, tycker jag. Och personligen tycker jag nog att en räksallad ska hålla en fräsch/citron-smak snarare än en tung/chili. Det kändes som kockarna på Tullhuset har försökt att göra en ny variant av en klassisk rätt, men inte riktigt hamnat rätt.

Prisnivå:
119 kronor för en sallad känns lite typiskt ”Vi har ett bra läge nära Vättern, så därför tar vi för mycket betalt”.

Stället:

Piren är fantastisk när det är rätt väder, men Tullhusets inredning kan förbättras.

Service:

Bättre kan ni! (Förhoppningsvis)

Mat:

(Läs texten ovan, i övrigt inget att tillägga)

Slutbetyg:

En svag tvåa för en rätt som inte höll måttet.

Lämna ett svar