Smidigt, snabbt och gott!

Som lunch eller som väldigt sen kvällsmat på väg hem från någon pub/bar brukar Pastabageriet i Jönköping vara ett bra val. Enligt min analys av hemsida och utbudet består affärsidéen av att Pastabageriet ska erbjuda färsk pasta med olika tillbehör/såser i olika storlekar. En bra affärsidé, med andra ord.

Pastabageriet finns numera på två ställen i Jönköping, dels precis vid Juneporten och jättenära uteställena Glädje, Centrum Bar, Harrys/Sliver och bion. Det andra ligger precis vid Lasarettsparken, rakt över Pique Nique faktiskt.

Och den här recensionen bygger på ett besök i den andra av de två lokalerna. Men att skriva lokalerna är egentligen inte rätt, den vid Lasarettsparken är nämligen bara som en lucka där du beställer din mat, betalar och sedan går vidare och äter på valfri plats.

Enkelheten i ett besök på Pastabageriet är nog det jag gillar mest. Du läser menyn som består av bland annat räk-, kräft-, pesto-, carbonara-, köttfärssås- och kebabpasta, väljer en rätt, beställer, betalar, väntar en kort stund och får maten. Smidigt, snabbt och framför allt gott.

Det märks att pastan är färsk, den riktigt smälter i munnen. Carbonaran som jag åt den här kvällen var lagom gräddig, baconen var stekt och knaprig och det var lagom mycket sälta.
Något som Pastabageriet kanske ska utveckla är ytterligare rätter, men kanske även att se till att fråga gästen vilken pastasort man vill ha – för det står nämligen på menyn. ”Välj din pastasort”, och då borde man ju även få göra det. Tänker jag.

Men i alla fall – är du sugen på pasta och vill ha den snabbt, då är det Pastabageriet som gäller. Oavsett om du är på väg hem från krogen eller om det är lunchdags.

Prisnivå:
Small 60 kronor, medium 65 kronor och large 70 kronor. Prisvärt.

Stället:

Ja, alltså det är en lucka. Men den är väl fin. Bra med tak om det regnar.

Service:

Alltid trevlig personal.

Mat:

Mmmm. Mycket god pasta.

Slutbetyg:

En stark trea!

Lämna ett svar