Inte en vanlig Pique Nique

Förra veckan besökte jag restaurangen, eller kvarterskrogen, Pique Nique. Den här restaurangen ligger i hörnet, i en gammal livsmedelsbutik tror jag, nära Lasarettsparken. Pique Nique kör lunch varje dag, en populär AW på fredagar och melodikrysset-häng på lördagar.

Lokalen är inredd med retro-, vintage- och secondhandstil. Väggarna består av bokhyllor med en hel del fina böcker, udda tavlor och annat som ser ut som riktigt bra loppisfynd. Pique Nique har en mysig känsla helt enkelt.

Och den där mysiga känslan genomsyrar allt på restaurangen. Bemötandet från personalen är naturligt, omtänksamt och avslappnat. Det är lite som att komma hem till någon man känner riktigt väl och slå sig ner i deras vardagsrum… 🙂

Maten då?
Just den här dagen åt jag en nykomling i Pique Niques utbud – en sallad med mozzarella, kyckling, rostade rotfrukter och en hel del annat gott. Och det var en väldigt bra sallad. Mer matig än på andra ställen, god smaksatt kyckling och trevligt med färsk mozzarella. Kanske att man skulle kunna servera kycklingen varm till? Annars var det mycket bra.

(Och jag kan tillägga att Pique Niques tapasrätter är något utöver det vanliga – men det kommer i ett annat blogginlägg…)

Pique Nique är helt enkelt ett väldigt mysigt ställe. Hit kan du gå och fika, äta lunch, fira något på kvällen och bara umgås. Det finns dock en stor risk för att du inte vill gå därifrån utan fastnar framför en av bokhyllorna…

Något som skulle kunna bli bättre då?
Jo, det var det där med varm kyckling då. Men framför allt tycker jag att ägarna ska överväga att byta ut kopparna till lunchkaffet. Tallrikarna som maten serveras på och glasen känns unika, men kaffekopparna är ”reklam”koppar från Zoegas. Det hade definitivt varit roligare, och mer passande, med lite mer unika koppar – tycker jag.

Prisnivå
Lunchen kostade, om jag inte minns helt fel, ungefär vad en vanlig lunch med kaffe och kaka kostar…

Stället:

Riktigt mysigt. Och personligt, på ett bra sätt.

Service:

Här känner man sig välkommen – på riktigt. Riktigt bra, helt enkelt.

Mat:

Det märks att det finns en tanke bakom maten – med maträtterna men även råvarorna.

Slutbetyg:

Ja, det är ett väldigt bra ställe som förtjänar ett högt betyg.

2 thoughts on “Inte en vanlig Pique Nique

  1. Pingback: JKPG Matguide

Lämna ett svar