Vällagad helglunch med goda smaker på Gyllene Uttern

Sedan ett längre tag tillbaka har Gyllene Uttern varit med på min Att äta-lista. Och så en lördag i maj blev det äntligen dags.

Det regnar lite lätt och efter att ha parkerat börjar vi med att kolla utbudet i Kaffestugan. Med i sällskapet finns en hund och vi får snabbt veta att det finns en mindre matsal där hundar är välkomna. I Kaffestugan finns mackor och fika, men vi är sugna på mat.

Vi går istället in genom den stora entrén och går in i den mindre matsalen för hundar. Vi får en meny och får välja mellan fyra rätter. Helgmenyn kostar 185 kronor och består utöver en varmrätt av förrättsbuffé och kaffe med hembakad kaka.
Jag väljer fisken som den här lördagen är pocherad torskrygg med kräftsås toppad med kräftstjärtar och färsk potatis.

I den stora, klassiska, matsalen som känns som Gyllene Utterns hjärta finns förrättsbuffén. Det är mer eller mindre en salladsbuffé men det finns utöver olika typer av grönsaker även sill. Jag plockar på mig av det som erbjuds och går tillbaka till ”vår” matsal.

En ganska kort stund senare kommer vår mat in. Min tallrik ser väldigt god ut och doftar även så. Rätten har fina färger som går i orange, rött och gult.

Jag pressar citronen över rätten och tar sedan en tugga. Det smakar otroligt gott! Fisken smälter i munnen och såsen har en perfekt blandning av sälta och syra. Väldigt väldigt gott! Grönsakerna som serveras till är bra tillagade och potatisen är perfekt kokt. Såsen lyfter rätten och kräftstjärtarna på toppen tillför mycket smak. Torskryggen är huvudpersonen och tar den rollen som den bör. Det är en välbalanserad rätt som också är lagom stor. Den mättar på ett väldigt fint sätt och lämnar en god smak.

Vi sitter en stund innan vi hämtar kaffe och kaka. Utanför fönstret kommer molnen längre ner och utsikten mot Vättern blir mer och mer dimmig. Kaffet och kakan, som är fylld med bär, blir pricken över i:et.

Efter några timmar och med ny energi lämnar vi Gyllene Uttern. Ett besök som verkligen skapar mersmak och gör att jag gärna kommer tillbaka snart igen. Perfekt för hunden, otroligt god mat, fin utsikt och bra service.

Lämna ett svar