Avslappnad och familjär after work hos Pique Nique

Det finns after work. Och så finns det after work på Pique Nique. För den som för längesedan ätit sig mätt på tråkig AW-buffé är Pique Niques variant något helt annat. Låt mig utveckla!

Hos Pique Nique, som ligger vid Lasarettsparken och i hörnet mellan Klostergatan/Gjuterigatan, är det annars tapas som gäller på kvällarna. Det finns även ett gäng sallader och andra varmrätter på kvällsmenyn. Men på fredagar är det annorlunda. Då skapar köket själva en kombination av olika delar och anpassar för eventuella allergier.

För 170 kronor får gästen en tallrik som ofta består av bland annat något varmt, oliver, något med protein, en bit bröd och sallad samt valfri dryck (typ öl eller vin). Jag har besökt den här AW:n flera gånger och aldrig blivit besviken på tallriken, snarare tvärtom.
Mängden av varje del är bra avvägt och smakerna kompletterar alltid varandra.

Vid det här besöket finns en lagom stor pajbit, en skiva vitlöksbröd, en kall potatissallad, en färsbiff, sallad med gröna blad, rödbetor, chèvreost samt mozzarella och parmaskinka på tallriken. En perfekt mix! Allt smakar bra men potatissalladen sticker ut, ett crunch möter fint den milda smaken.

Pique Nique har ingen fast dessertmeny men det finns alltid något sött att välja efter maten. Vid det här besöket väljer jag en hallonpaj som serveras med grädde. En precis lagom stor och söt dessert för att avrunda kvällen.

Den familjära stämningen och lokalen som mer känns som ett vardagsrum matchar perfekt till maten. Allt känns avslappnat och okrångligt. Precis som det ska vara en fredagkväll efter en lång vecka.

Pique Nique är ett unikt ställe och deras after work är precis vad en AW ska vara i min bok.

Lämna ett svar