En välsmakande och avslappnad kvällsfika på Olgas

maj, 2022

En lugn lokal, personlig service och gott att äta i form av galetter, crêpes och gelato. Det är en enkel summering av ett besök på Olgas Crêpes & Gelato. Men jag ska ta det från början.

Den här recensionen kommer faktiskt bestå av två besök på Olgas, men de båda besöken hade mycket gemensamt. Det enda som egentligen var unikt var maten på tallriken och mitt sällskap.

Båda tillfällena är en vardagskväll och Olgas checkade av de kanske tre viktigaste punkterna inför besöket; lite matigare fika men samtidigt något sött, hundvänligt och en bra miljö att prata i.

Olgas har en härlig avslappnad atmosfär som möter gästen redan innanför dörren. Till höger finns menyn, till vänster en hylla med bland annat te och i mitten kaféets huvudperson; den egentillverkade gelaton. Vid det ena besöket väljer jag en galette, som för övrigt består av bovetemjöl, salt, vatten och honung, med en räkröra som topping. Vid det andra besöket delar jag och mitt sällskap på en med mozzarella, färska tomater, gullök, västerbottenost och ruccola samt en med getost, valnötter, riven ost, honung och ruccola. Jag beställer även en kula glass att hämta efter måltiden.

Vi väljer ett bord, slår oss ned och efter en lagom lång stund serveras maten till bordet. Galetten med räkröra är betydligt mer kladdig än de andra vilket är gott mot galetten. Utöver räkor består röran även av rödlök, citron, dill, crème fraiche, majonnäs, riven ost och ruccola på toppen. Smaken är väldigt god och har en bra balans mellan de olika delarna. Den mättar rätt mycket vilket bara är bra i det här sammanhanget.

Vid besök två är det varianten med mozzarella och färska tomater som jag testar först. Den är mild i smaken, hade kanske varit ännu godare med en nypa salt, men smälter ihop på ett fint sätt smakmässigt. I den andra varianten med getost är det fler smaker som poppar. Valnötter tillför ett gott crunch.

Efter uppäten galette och lite vila är det då dags att välja gelato. Mitt stående val på Olgas är Vit choklad och det är även den som väljs vid ena besöket. Den smakar precis lika gott som den brukar, har den där lite sega konsistensen och en otrolig smak. Vid det andra besöket ser utbudet av gelato så otroligt lockande ut att det är svårt att välja, till slut tar jag Salt karamell som också smakar väldigt bra.

Vi sitter kvar till klockan närmar sig stängning men känslan är att vi får sitta kvar i lugn och ro. Jag och mitt sällskap har hunnit uppdatera oss, galetten har mättat perfekt och gelaton är pricken över i. Mysigt och väldigt gott, tack Olgas!

Stället:

Det är mysigt och hemtrevligt. De olika nivåerna för sittytorna skapar en skön känsla.

Service:

Trevligt, välkomnande och avslappnat. Även om vi sitter kvar till klockan nästan är stängning känns det inte stressat eller ovälkommet.

Mat:

Väldigt gott! Galetten smakar väldigt bra och med bra balans mellan ingredienserna. Gelaton är (som vanligt) pricken över i!

Slutbetyg:

Olgas får en fyra och rekommenderas starkt. Både de matigare galetterna och gelaton smakar väldigt bra. Ett perfekt ställe för en kvällsfika!

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *