Uppdaterat koncept – fortsatt gott och fräscht på Hälsokällan

Under hösten 2021 meddelades att Hälsokällan skulle byta ägare. När ett justerat koncept presenterades på Instagram var stammisarna måttligt taggade (i alla fall om man ska tro kommentarsfältet). Men de nya ägaren gav sig inte utan kör all-in på ett uppdaterat koncept men med samma mål – god och hälsosam mat.

När jag besöker Hälsokällan, som ligger vägg-i-vägg med Friskis och Svettis entré på Södra Strandgatan, är det lunchtid. Det sitter några gäster i lokalen men det är absolut inte fullt. Inte heller är det någon direkt kö.
Men det nya konceptet med salladsbar gör att det tar lite längre tid innan det är vår tur.

På menyn finns fyra färdigkomponerade sallader, bakad potatis, toast eller salladsbar. Den sistnämnda går att få i två nivåer; Basic eller Deluxe. Skillnaden är antal delar som ingår och priset. Jag väljer Basic och börjar kika ner i disken vad som ska väljas.

På min tallrik hamnar glasnudlar, majs, avokado, mozzarella, kronärtskocka, morot och vegansk kyckling. Tallriken fylls på allt eftersom och allt ser väldigt fräscht ut. Det sista valet är dressing och jag väljer Caesar.

Vi tar vatten och väljer ett bord i lokalen. Allt på min tallrik smakar gott och det är lagom mycket av varje del. Den veganska kycklingen har en god smak, men lite konstig konsistens (visserligen inte ovanligt när det gäller veganska substitut).

Vi äter upp. Måltiden mättar på ett lagom sätt. Vi avslutar besöket med kaffe och en ”nyttig” chokladboll, vilket blir pricken över i.

Hälsokällan är ett trevligt ställe med lugnande lokal. Visst skapar salladsbaren en annan känsla, men det är fortfarande gott och ett bra ställe för den som söker god och hälsosam mat.

Lämna ett svar