Texas Longhorn kan kött – men hur är det med fisk?

oktober, 2017

När JKPG Matguide genomförde sin första röstning hösten 2014 var det Texas Longhorn som hamnade i toppen i kategorin Kött. Då var Texas hyfsat nytt i Jönköping och den amerikanska restaurangen gick hem hos Jönköpingsborna.

Sedan dess har mina besök på Texas Longhorn i Jönköping varit få. Men så häromveckan pallrade jag mig dit. Även om menyn främst består av hamburgare och steaks, var det en tonfiskrätt som gjorde mig nyfiken den här kvällen. Att Texas Longhorn kan kött är ju inget nytt, men hur är det med fisk?

Tonfisken serverades med jalapeño/koriandermajonnäs, cocktailtomater, grillad citron och rostade pinjenötter. Tillbehör var även potatis i någon form, men jag valde bort det för en sallad och en halv majskolv. Tonfisk är ju lätt att tillaga på fel sätt – det vill säga grilla den för länge och då servera den seg och torr. Men den här var riktigt god, tonfisken var grillad lagom länge och fint saftig. Tillsammans med tillbehören blev det en fräsch och god måltid. Inte för tung, utan frisk och mättande.

När det gäller servicen tycker jag att det finns mer att önska. Visserligen är personalen på tårna och verkar vara tillsagda att vara trevliga. Men det landar inte helt rätt. Vår servitör försökte gång på gång skämta om både beställningar och mat, men istället för skratt skapade det snarare en dålig stämning. Att kunna känna av en situation och agera därefter, tycker jag är extra viktigt i restaurangvärlden.

Jag tycker dock att Texas Longhorn är ett trevligt ställe. Du får vad du förväntar dig – god mat, men inget wow. Och det är absolut inget fel med det. Vissa ställen måste få vara stabila och – bra.

Stället:

All in på westernstilen är Texas Longhorns grej. Och visst gillar man det?

Service:

Nej, det blir inte riktigt bra ändå. När servitören inte känner av stämningen blir det stelt för gästen.

Mat:

Gott! Texas kan kött - men även fisk visade det sig.

Slutbetyg:

Texas får en trea i slutbetyg. Det är bra, helt enkelt.

  • Reply
    Vällagat och avslappnat på Grill – JKPG Matguide
    september, 2020 at 08:12

    […] Jag recenserade ett besök på Texas 2017, men valde då att äta tonfisk. Ett bra val, visade det sig då. Men vid det här lördagsbesöket på Grill är det dags för en köttbit. Klassiskt på många sätt. […]

Skriv en kommentar

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *