TEXAS LONGHORN

Texas – fast i Jönköping

daniel
Daniel Ericsson

Efter ett par år som krögare sökte Daniel Ericsson en ny utmaning. Nu ville han bli franchisetagare och ge Jönköping ett riktigt bra steakhouse.
– Jag har varit en flitig besökare på Texas Longhorn innan och de brukar vara lättöverskådliga och servera god mat. Så det kändes helt rätt, säger
Daniel Ericsson.

Men för att få öppna en restaurang i Jönköping hade kedjans huvudkontor två krav – en bra lokal och framför allt en riktigt bra krögare.
– Jag sa till dem att jag hade båda två, så de var här och godkände lokalen och gjorde en grundlig koll på mig. Sedan starten har det varit högt tryck från Jönköpingsborna. Och det är ju
skitroligt.

Att vara franchisetagare skiljer sig till viss del från en vanlig krögarroll. Bland annat är det kedjans huvudkontor som sköter allt som rör menyer.
– Delvis var det just det som lockade med att bli franchisetagare. Jag ville lägga fokus på service och ekonomi, att få det att gå ihop.

Även i inredningen fanns det tydliga regler för hur det skulle se ut och vad som skulle finnas. Men ett par lokala saker har Daniel fått in i lokalen.
– De har ett grundkoncept med panelen, plåten, köttkrokarna i taket och lamporna. Vi har hittat lite lokala grejer också, som Husqvarna Saloon-skylten. Vinställen var det en snubbe som kom förbi och sa att han trodde skulle passa här, och när jag såg dem, med de stora hornen, sa jag att klart vi ska ha dem. Jättekul!

Texas Longhorn blev inte bara en ny utmaning för Daniel Ericsson. Den fyllde också upp ett tomrum bland Jönköpings restauranger.

Lämna ett svar