Så blir besöket på Izakaya Moshi perfekt

Den japanska restaurangen Izakaya Moshi har varit en positiv snackis sedan starten. Min JKPG Matguide-kollega Simon Johansson var där tidigt och gav då Izakya en femma i slutbetyg, och med det höjdes mina förväntningar till skyhöga nivåer.

Men efter både ett och två besök hade Izakaya Moshi inte levt upp till förväntningarna. Det var gott och trevligt, men inte dra-mig-baklänges- och jag-vill-inte-att-det-ska-ta-slut-gott. På Izakaya serveras allt i smårätter och den ena gången beställde jag och mitt sällskap in hälften av allt på menyn, men trots det lämnade vi restaurangen hungriga. Och så ska det ju inte vara.

Efter mitt senaste besök har jag dock ändrat uppfattning. Nu vet jag hur ett besök på Izakaya Moshi blir perfekt. Låt mig få presentera maten som gjorde mig mätt och var dra-mig-baklänges- och jag-vill-inte-att-det-ska-ta-slut-gott:

+ Friterad majs
När något enkelt blir sjukt gott är mat fantastiskt. Det här var helt enkelt friterade majskorn med en riklig saltsmak. Lite som popcorn och chips – men bättre!

+ Sushi
För den som gillar sushi rekommenderar jag verkligen den här rätten. Makin med lax, sparris, gurka, rostad chili, lök och forellrom hade en bra balans mellan de olika ingredienserna. Laxen var fint sotad, något som gav ett djup i smaken. Tillsammans med forellrommen och chilin var det supergott och (nästan) sorgligt när de fem bitarna var uppätna.

+ Tupp
Sedan jag läste Simons recension har jag varit nyfiken på tuppen. Och nu var det dags! Den höeldade tuppen servades med jordärtsskocka, svamp, onsenägg (tillagat precis under kokpunkten) och dashi (en japansk soppa). Tuppen var ganska torr, men tillsammans med det krämiga ägget och de övriga tillbehören blev det väldigt gott.

+ Dumplings
Jag och mitt sällskap beställde dumplings med räkor (innehåller även vitlök, chili och salladslök) och svamp (med sesam, hoisin, vitlök och salladskål) för att få smaka båda varianterna. Och mmm. Izakayas dumplings är väldigt goda – den stekta ytan ger en fin extra smak.

Efter de här rätterna var både jag och mitt sällskap supernöjda – och mätta. Men en middag är inte komplett utan en dessert… Jag valde desserten med inkokt ananas, bakad vaniljcreme och yoghurtsorbet. En mycket god dessert, visade det sig. Med vaniljcremen, nästan som crème brûlée, i botten, sorbet i mitten och ananas på toppen blev det en pangdessert. SÅ gott.

Prisnivå: Ja, det kostar väl en del att äta på Izkaya Moshi. Men jag tycker helt klart att det är värt det. Menyn ovan, utan dryck, går väl på cirka 500 kronor.

Lämna ett svar