Sushi Yama eller Sushi Yummy?

Som en något tidig julklapp öppnade Sushi Yama på Barnarpsgatan i Jönköping. Ett stenkast från Sushibaren på ena hållet och ett stenkast från Izakaya Moshi som ska öppna i Johans kafés förra lokaler.
En sushität gata med andra ord.

Vad är Sushi Yama då? De grundades 2008 och är idag Sveriges största sushikedja med cirka 28 restauranger runtom i Sverige. De har expressenheter men även ”vanliga” restauranger.

Och just att Sushi Yama är en kedja är något som är väldigt tydligt i lokalen och i serveringen. Inredningen skriker vit och accentfärg turkos, vilket gör stället opersonligt. Menyn står på stora skärmar ovanför kassan/köket men det är väldigt förvirrande att försöka välja mat därifrån. Istället är det enklare att ta en av de tryckta menyerna från kassan, där är det tydligt vad som finns att välja på.

I kassan tas din beställning emot av en glad person som sedan skickar vidare din beställning 30 centimeter till gästens höger där kockarna står. Vi slår oss ner vid ett bord och sedan tar det inte lång tid innan maten serveras. Bra att det gick snabbt förstås, men det fick också mig att tänka McDonalds.

Jag åt tio yamarolls av sorten Spicy san. Den innehöll lax, röding, sallad, gurka, chilimajonnäs och var toppad med avokado, chilimajonnäs och sesamfrön. Och maten var väldigt god! Rullarna var lagom stora vilket gjorde att det var enkelt att äta och med avokadon på toppen blev det en väldigt god balans mellan salladen och gurkan i innehållet och det mjuka på toppen.

Så sammanfattningsvis – maten var supergod, men att Sushi Yama är en stor kedja är något som verkligen märks. Det är varken positivt eller negativt skulle jag säga, men det här är inte någon personlig och mysig restaurang som till exempel Sushi 036. Och jag skulle nog säga att Sushi Yama borde heter Sushi Yummy…

Prisnivå: Mina tio bitar kostade 149:-.

Stället:

Som sagt – opersonligt och vitt med inslag av turkost.

Service:

Helt okej? McDonalds-service för att använda ett nytt uttryck.

Mat:

Gott! Väldigt gott. Lagom stark chilimajonnäs och bra blandning mellan de olika texturerna.

Slutbetyg:

Den nyaste sushistället i stan får en trea i totalbetyg!

Lämna ett svar