Sushi utan krusiduller hos Sushibar

Ibland är längtan efter vanlig – enkel – sushi stor. Då kan Sushibar på Barnarpsgatan vara ett av Jönköpings bästa val.

Vid det här besöket är det lunch och det i sig är något ovanligt för mig. Inte att äta lunch, men att göra det på Sushibar. Vi har utöver att äta sushi även kommit fram till att äta den på plats. Beställning görs i kassan och även om lunchmenyn först är svår upptäcka är själva beställningen enkel. Jag tar tolv bitar och väljer bort räka och hälleflundra till fördel för två avokado. Väljer även att ta en dryck och får betala 105kr. Helt okej lunchpris.

Jag tar en skål med misosoppa och slår mig ner vid mitt sällskap längst in i lokalen. Precis när min soppa är uppäten, serveras min sushi. Perfekt timing.

Sushin är prydligt upplagd med wasabi och inlagd ingefära som tillbehör. Inga krusiduller. Enkelt och tydligt. Rätt skönt ibland.

Hur smakar det då? Framför allt lax-nigirin smakar som vanligt på Sushibar väldigt gott. Biten är lagom stor och laxen smälter i munnen. Väldigt gott.
Även avokadon är god, perfekt mogen, dock tycker jag de bitarna är något för stora.

Makin är också god, jag tycker inside-out-varianten är godast då sjögräset blir något segt. Men det är gott. Även de smälter i munnen.

Totalt en trevlig lunch med god sushi. Det som skulle kunna höja besöket ytterligare är om lokalen var något roligare.

Lämna ett svar