Premiärbesök på korvrestaurangen Monkey Hotdogs

Kommer ni ihåg förr i tiden när snabbmat var lika med billig hamburgare, flottig pizza eller en korv? Inte alltid lagad med kärlek eller med de bästa ingredienserna.

De senaste åren har ju utbudet av ”fin hamburgare” eller lyxpizza formligen exploderat i Jönköping. Nu är det tydligen korvens tur att få samma resa, detta genom Monkey Hotdogs på Brunnsgatan i Jönköping.

Efter ett par försök att komma dit, har varit lite oklara öppettider på lunchen så här i början var det dags att testa.

Den lilla lokalen, som tidigare tillhört Malmborgs konditori, med ganska få platser är renoverad och modern. Fräscht skulle jag vilja säga. Personalen är pigga och hälsar, vid kassan ligger dagens luncherbjudande. 100 kr för dagens, ett val av tre gånger olika korvar. Eller snarare två olika, och en vegetarisk. Det som skiljer är toppings. Själva korven är samma. Ja inte den vegetariska då, utan de andra två.

Jag beställer en Skagen. Alltså en korv och bröd med skagenröra som topping. Tillbehör som ingår är nachos. Maten kommer snabbt till bordet.

Det är bra upplagt och det ser bra ut, även om det är lite snålt med nachos. Men korven, eller tja snarare brödet är rejält. Bara att hugga in!

Hmm, sådär får jag nog säga. Korven är bra och smakar bra. Däremot tycker jag inte att den gifter sig speciellt bra mot skagenröran. Och förutom räkorna på toppen är själva röran inte speciell alls. Brödet som enligt hemsidan ska vara eget känns inte speciellt spännande tyvärr, lite torrt och tråkigt. Förutom själva uppläggningen känns det inte speciellt hantverksmässigt, utan mer köpt.

De nachos som man får till är Santa Marias standard-nachos och det andas väl inte direkt lyx.

Men det är en rejäl portion och mätt blir man och jag lämnade en del av brödet och det mesta av nachosen.

Lämna ett svar