Energigivande lunchsorl på Aqua Dinner & Drinks

Bilden till höger är kärleksfullt lånad av Aqua Dinner & Drinks Facebook-sida.

Det är inte ofta jag äter lunch på Aqua Dinner & Drinks på Barnarpsgatan. Men den här dagen är en sådan.

Vi kommer in ett par minuter för mycket efter 12.00 vilket innebär att lokalen redan är full. Eller ja, full är Aquas lokal aldrig riktigt. Det finns (nästan) alltid ett bord till. Men det är mycket folk.

Jag beställer en smörstekt torskfilé som ska serveras med kokt potatis och örtkräm. Efter betalning, tar jag en skål sallad och vi blir tilldelade ett bord.

Sorlet i lokalen är härligt, trots att det är trångt att komma till bordet. Jag äter skålen med sallad som är toppad med dressing. Det är inget som sticker ut, men ärligt talat lite skönt att slippa salladsbuffé.

Maten serveras till bordet efter en lagom lång stund och det ser helt okej ut. Fisken ser delad ut och ligger placerad på några stekta grönsaker. Potatisen är inget som jag smälter för, den smakar inget speciellt, är lite hård i konsistensen och hade kunnat bytas ut mot en godare potatistyp. Örtkrämen är okej men sticker inte heller ut.

Smakmässigt är det okej? Fisken är bra tillagad och med lagom mycket panering för min smak. Med lite citron blir smakerna lite roligare. Mitt stora minus på tallriken är potatisen.

Vi äter upp och sitter kvar en stund. Det blir lite lugnare i lokalen men det är ändå mycket folk, både roligt och ovanligt på något sätt.

Lunchen har mättat och även om lunchen smakmässigt inte fick mig att jubla är den okej. Den har gett energi, både i form av stämning i lokalen och vad som låg på tallriken.

Lämna ett svar