Sju favoriter – och en nyhet

Inspirerad av både Glenns inlägg och Simons uppmaning har jag de senaste veckorna försökt att stötta mina restaurang- och kaféfavoriter lite extra. Ibland för lunch, ibland för middag och ibland för fika. Här kommer sju av mina favoritställen som jag nyligen har besökt. Slänger även in ett tips på ett nytt ställe som snabbt seglat upp på topp 3-lunch-favoritställen sedan öppningen.

Från vänster: Brooklyn Burger, Sushibar, SEN

+ Brooklyn Burger
Ibland är en riktigt god hamburgare det enda som kan mätta en hungrig mage. Då brukar jag åka till Brooklyn. Är svag för deras bröd och tycker att de alltid lyckas balansera delarna i burgaren (kött, ost, dressing, sallad, saltgurka) på ett bra sätt.
Brooklyn är anslutna till Foodora vilket gör att det är urenkelt att beställa hem maten om man är på det humöret.

Läs mer

+ Sushibar
När det ”värsta” sushisuget kickar in promenerar jag till Sushibar och beställer mina tre favoriter: avokado-nigiri, lax-nigiri och ett gäng California-maki. Det här är enkel sushi utan krusiduller med lax som smälter i munnen.

Läs mer

+ SEN Street Kitchen
På Asecs ligger SEN. En restaurang som serverar vietnamesisk, thailändsk, japansk och öst-asiatisk mat som jag tycker passar perfekt till lunch. Här äter jag mer än gärna en bibimbap (antingen med tofu eller kött) eller jungle rolls-sallad med krispiga rullar eller en värmande pho-soppa eller bulgogi eller något annat av allt det goda på menyn. En ENORM lunchfavorit.

Läs mer

Från vänster: Olgas Crêpes & Gelato, Bada Bings foodtruck (läs mer längre ner), Pique Nique

+ Olgas Crêpes & Gelato
Vad skulle världen vara utan glass? Och vad skulle Jönköping vara utan Olgas vit choklad-gelato? Antagligen väldigt mycket gråare. Och tråkigare.
Så när temat är matställen som måste överleva hamnar Olgas högt upp på min lista. Här äter jag gärna en mättande galette med brieost, oliver och soltorkade tomater eller en med banan, nutella och glass. Alltid glass.

Läs mer

+ Pique Nique
Det kan lätt kännas som 60 procent av de texter jag skriver här handlar om olika AW-ställen. Det kan nog vara sant också. Men det är ju trevligt – så varför inte? Pique Nique på Klostergatan erbjuder en AW-tallrik på fredagar och alla andra dagar, förutom helgen, serverar de vällagad lunch och en mysig tapas-meny på kvällen. En stor favorit här är deras chèvre-sallad som är riktigt riktigt riktigt bra.

Läs mer

Från vänster: Lindströms konditori, Hotell Taberg, Bada Bing

+ Lindströms konditori
På Söder finns Jönköpings mysigaste konditori. Klassiskt, mysigt och väldigt gott. Här köper jag gärna med mig frallor, bullar eller varför inte en semla? Det gäller ju att passa på… Lindströms serverar även frukost alla dagar i veckan – bara den är värd ett besök.

Läs mer

+ Hotell Taberg
För den som spenderar arbetsdagen en bit utanför Jönköpings stadskärna är ställen som Hotell Taberg värt guld, silver och diamanter. Här serveras, varje vardag, en riktigt god lunch. Vällagad husmanskost och ibland finns det pannkakor till efterrätt. Lokalen är kreativt inredd vilket ger mig inspiration till jobbeftermiddagen.

Läs mer

+ Bada Bings foodtruck
Här kommer då nyheten! Utanför Aditros lokaler på Torsvik har Bada Bing nämligen ställt sin foodtruck. Det innebär att de som inte har nära till Bada Bings restauranger på Öster eller Asecs nu kan få hamburgare till lunch. Yay! De gånger jag hittills har ätit från foodtrucken har det varit gott även om det har tagit liiite lång tid. Pommesen har inte varit fantastiska utan mest smakat olja, men det där blir säkert bättre med tiden.

Läs mer

Lämna ett svar