Salt och paj – en halvbra lunch hos RC Grill

Bilden till vänster är kärleksfullt lånad av RC:s Facebook-sida.

Under 2016 öppnade ”nya” Racketcentrum. Lokalerna hade renoverats ordentligt och konceptet innehåller nu både hotell, restaurang och bland annat tennis-, badminton- och bowling-banor. Ett ställe perfekt för aktivitet med andra ord.

Utöver att spela badminton eller bowling här går det också bra att äta lunch. Varje vardag erbjuder restaurangen, som heter RC Grill, tre rätter för gästen att välja på.

När jag besöker RC Grill faller mitt lunchval på den klassiska rätten Gravad lax med stuvad potatis. En rätt som för mig är den optimala kombinationen mellan sälta och krämighet från stuvningen. Jag besöker RC som en del av en konferens och vi placeras vid ett långbord i den inglasade delen av restaurangen. Ljudvolymen är bra trots att det är två stora sällskap i lokalen, men det är lite trångt med två långbord.

Det är inte alltid lätt att ta bordsbeställning från ett större sällskap, men vår servitris löser det snyggt och lugnt. Efter beställning är det dags att besöka salladsbuffén. Här serveras allt från grönsallad till marinerade oliver; en klassisk salladsbuffé med andra ord.

Efter en stund serveras maten vid bordet. Det ryker om den stuvade potatisen på min tallrik och förväntningarna höjs. Och potatisen är väl egentligen det enda som jag tycker är gott på min tallrik, laxen är för salt och det gör nästan ont att äta den. Visserligen balanserar den stuvade potatisen bort den värsta sältan, men det blir ändå en tråkig salt eftersmak. Portionen är dock precis lagom och det blir en bra mättnad efter måltiden.

Sugna på kaffe lämnar vi långbordet igen och upptäcker till vår glädje att det serveras paj till lunchdessert. Pajen består av olika bär med knäckigt täcke. Den är god och avrundar måltiden på ett bra sätt. Plus i kanten för lunchefterrätt!

Lämna ett svar