Nya Eve kan bli något riktigt bra

En ny asiatisk restaurang har öppnat i Jönköping. Restaurang Eve serverar mat från det vietnamesiska köket samt sushi och öppnade i slutet av juni.

När jag besöker Eve har restaurangen bara varit öppen några dagar. Trots att jag brukar akta mig för nyöppningar och helst vill vänta till allt sitter, är jag där. Nyfiken på konceptet och lokalen.

Eves lokal är totalrenoverad och tillhörde tidigare restaurangen China Palace. För den som inte kan mat-Jönköping innebär det ett stenkast från Juneporten. Ett väldigt centralt läge med andra ord. Att lokalen är nyrenoverad märks tydligt. Det finns bord i olika nivåer, enkla möbler och flera spännande detaljer (bland annat en växtvägg). Det känns väldigt genomtänkt och modernt.

På menyn finns, vad jag kan se, klassiska rätter från Vietnam. Utöver det serverar Eve även sushi med olika typer av kombinationer. Jag väljer Gỏi cuốn som är vietnamesiska vår- eller sommarrullar. Eves sommarrullar består av risnudlar, gurka, mynta och thaibasilika samt räkor, fläsk och wokad tofu. De serveras med hoisinsås och rostade jordnötter. Jag ber att få mina rullar utan fläsk och det är inga konstigheter.
Utöver sommarrullar beställer jag även in friterade sushirullar med lax, krabbstick, avokado, rom, gurka och philadephia. Jag har saknat friterad sushi sedan Sushi Latino stängde och när Eve erbjuder friterad är det självklart för mig att testa.

Fram till att vi har beställt vår mat känns personalen på Eve serviceminded och kunniga. De är öppna för ändringar (som till exempel att välja bort fläsk) och verkar ha koll på läget. Men sedan händer något och det känns som nyöppningsnerver… Dels blir vår matbeställning fel och samtliga ändringar som ska ha gjorts för mig och mitt sällskap är inte gjorda. Dryckesbeställning glöms bort eller blir fel och vi blir både hungriga och irriterade.

Men när maten en stund senare serveras igen och är rätt, känns det nästan förlåtet. Min sushi är god. Är inte i nivå med Sushi Latino men definitivt god; välbalanserat innehåll och den friterade ytan ger ett fint krisp.
Även sommarrullarna tycker jag smakar gott i kombination med sås. Dock är det skal kvar på räkan vilket gör det svårt för mig att äta. Men det smakar gott av mynta, jordnötter och nudlar.

När det är dags att betala beklagar Eves personal felen som har gjorts under middagen och ger oss 10 procent rabatt på notan. Att förstå att man inte erbjudit gästen klockren service och göra något åt notan, tycker jag är väldigt bra.

Sammanfattningsvis var det här inte ett av de bättre restaurangbesöken i mitt liv sett till helheten. Men jag tror att Eve kan bli något bra på sikt. Lokalen är fin, maten god och det känns som konceptet fyller ett tomrum bland Jönköpings restauranger.

Lämna ett svar