Fem ställen att hålla koll på i mat-Jönköping

Mat-Jönköping utvecklas och växer ännu mer. Superkul, förstås.
Men det kan vara svårt att hålla koll på allt som händer. Här är fem ställen som jag tycker att det är värt att hålla ett extra öga på och testa så fort som möjligt.

+ Sushi Heroes
Kungsängen har blivit med trendig sushirestaurang. SÅ kul på många sätt; dels roligt när krögare vågar satsa på andra områden än de centrala och också kul att någon lyckas ge Jönköping ett nytt unikt sushiställe. Enligt Sushi Heroes Instagram-konto finns flera spännande maki på menyn.

Läs mer om Sushi Heroes här.

+ Bueno Burger & Deli
I Hamburgarprinsens förra lokaler, precis vid Juneporten, har en ny hamburgarrestaurang öppnat. På Bueno Burger & Deli ska gästen själv kunna skapa sin perfekta hamburgare. Konceptet bygger på att gästen först väljer grund och sedan tar för sig av en tillbehörsbuffé. ”Gör-din-egen-burgare”-restauranger är ju i sig inget nytt men vanligtvis brukar det fungera med kryss på ett papper och att hamburgaren görs av restaurangen. Det här är alltså något helt annat – kan både bli succé och flopp.

Läs mer om Bueno Burger & Deli här.

+ Blackstone Steakhouse
Under augusti öppnar en ny restaurang i Bobs tidigare lokaler på Tändsticksområdet. Blackstone är en steakhouse-kedja som finns i bland annat Falun och Borlänge. På menyn finns lite allt möjligt; pizza, fisk, kött och en hel del vegetariskt. Ska bli spännande att besöka!

Läs mer om Blackstone Steakhouse här.

+ Copperfield’s
I början av juli stängde Copperfield’s för att renovering. Enligt uppgifter ska de ta över grannlokalen och expandera. Kul! Om det går så pass bra för en restaurang att de kan genomföra en större renovering är det definitivt något som behövs i Jönköping. Ska bli roligt att se hur de utvecklar sitt koncept.

Håll koll på när Copperfield’s öppnar igen på deras Facebook-sida.

+ C’est Bon Café & Blommor
Fika och blommor? Det kan vara en bra kombination! C’est Bon Café & Blommor är ett franskt kafé som även ska sälja blommor. En rolig idé. Kaféet kommer ligga på Klostergatan (precis innan Torpaplan om jag fattat rätt) och öppnar inom kort.

Håll koll på C’est Bons öppning på deras Facebook-sida.

Lämna ett svar