Så blir VY 2.0 – när jag får tänka fritt (och högt)

FC-gruppen säljer Restaurang VY i Munksjötornet. Med tanke på att FC inte riktigt har landat rätt i vad VY ska vara tycker jag att det är helt rimligt. Och försäljningen får mig att tänka och drömma högt – minst lika högt som tornet…

Nu finns ju nämligen chansen att göra det här riktigt bra. Alltså MAGISKT bra.
För så bra är faktiskt förutsättningarna. Munksjötornet är unikt, har två coola restauranger (en på nedervåningen och en högst upp) och har en riktigt stor potential med allt som händer i området. Om jag skulle få tänka fritt med inriktning och koncept så hade jag tänkt så här:

Först och främst låta nedervåningen och skybaren ha helt olika inriktningar.
Skapa något nytt och eget som inte finns i Jönköping. Kanske skulle min dröm om en restaurang med persisk mat kunna bli verklighet på VYs nedervåning? Servera en grym och prisvärd lunch, erbjuda takeaway men fokusera på familjära middagar på kvällar och helger.

Längst upp i tornet skulle jag vilja se en riktig finedining restaurang med alá carte både på dagen och kvällen. Alltså en restaurang med en frukost/brunch som beställs från meny. Avokadomackor, amerikanska pannkakor, eggs benedict – you name it. På kvällen låta restaurangen vara nyskapande, kreativ och WOW. Ta in en riktigt duktig krögare som vågar testa – typ som Grenna Hotell gör. Vara kreativ med olika teman och låta maten vara i centrum.

Men också ha en skybar med champagne och cocktails. Låta restaurangen förändras under dagen/kvällen men tänka att gästen kan vara där från brunch till sen kväll. Skapa en stämning som känns storstad och Jönköping på samma gång. Vara både ett ställe där kvällen börjar men även där den kan sluta. Ett ställe att fira födelsedagar och andra högtidstillfällen på. Hyra ut för event och vara delaktig i det Jönköping som växer fram runtomkring.

Typ så hade jag tänkt om jag hade fått drömma fritt. Hoppas, hoppas, hoppas att det finns andra Jönköpingsbor som har spännande idéer och möjligheten att ta över VY och skapa något som får mig att ropa WOW och springa dit. För ett ställe som VY – det behöver verkligen Jönköping!

Lämna ett svar