Varken bueno eller perfekt på Bueno Burger & Deli

”Bygg din egna perfekta hamburgare” – det är restaurang Bueno Burger & Delis koncept. Ett spännande koncept på förhand, men som antingen kan bli flopp eller succé. Så med hyfsat låga förväntningar (för en gångs skull) promenerade jag dit för en tidig fredagsmiddag.

Lokalen är modernt inredd med mycket trä och en industriell känsla. Trots att restaurangen har öppet från lunch och in på natten känns det mycket som ett nattamat-ställe. Kanske är det kaklet på golvet som känns mer spill- och moppvänligt än mysigt? Jag vet inte, något är det.

Längst in i lokalen är kassan och bredvid står en buffé med olika tillbehör. Vid kassan hänger en stor skylt som ska förklara hur konceptet går till, men det är lite svårt att förstå på något sätt. Och tyvärr är personen bakom kassan inte jätteintresserad av att förklara för oss hur det fungerar.

Valet faller till slut på hamburgare – såklart. Sedan är det dags att välja mellan högrev, kycklingfilé, halloumi eller oumph – mittt val faller på högrev. Steg 2 är tydligen tänkt att handla om brödet men här väljer kassapersonalen åt oss; valet blev dock bra men ändå.
Vi betalar och går och sätter oss vid ett bord. Med oss får vi en dosa som piper och blinkar efter en halvlång stund.

Och så är vi tillbaka vid kassan igen för att hämta maten. På tallriken ligger en hamburgare med en charmigt icke jämn burgare. Brödet är lätt stekt och placerat tillsammans med köttet.

När vi har fått våra hamburgare är det då dags att hugga in på tillbehörsbuffén. I den första delen finns ett gäng olika stekta grejer – sparris, paprika, zucchini men även inlagd rödkål och tomat. I mitten står olika såser och den sista delen består bland annat av ost, jalapeno, inlagd gurka, skinka och bacon. Buffén känns fräsch, trots att den nog har stått framme ett tag, men det hör nog mycket ihop med att tallrikarna med tillbehören är hyfsat små.
Dock känns inte tillbehören kreativa och det känns som en konstig blandning. Det är svårt att bli inspirerad och tänka nytt. Kanske skulle man kunna ställa tillbehören i olika teman och hjälpa gästen lite? Sedan saknas det skyltar på vissa grejer vilket gör det svårt att veta vad som är vad.

Efter att ha adderat klassisk hamburgerdressing (tror jag i alla fall), cheddarost, sallad och inlagd gurka till min hamburgare sätter vi oss till bords. Tillbehören och brödet är gott. Men för mig är köttet för stekt och nästan lite segt. Sedan finns det stora bitar av brosk (eller annan seg köttbit) i och det sänker helhetsupplevelsen.

Maten mättar och för 149 kr inklusive pommes och dryck känns det okej. Men inte mer än så. Det är varken perfekt eller Bueno.

Lämna ett svar