Hembakat i sommaridyllen

Vad passar bättre en härlig sommardag än en liten utflykt och fika?

Jag som bor i Tenhult passar på att recensera och tipsa alla er andra om en lagom utflykt och riktig go-fika på farmors vis.

Hembygdsgården i Tenhult som är öppet ett par månader under sommaren är ett litet fik som drivs av Hembygdsföreningen och Slöjdföreningen i Tenhult. Lätt att hitta utmed gamla nässjövägen, ligger strax innan man kommer fram till Tenhult på vänstersidan om man nu kommer från Jönköpingshållet.

Här är det hembakt som gäller, på riktigt. Lite som att komma hem till farföräldrar med sju sorters kakor, hembakta bullar och sockerkakor. Utbudet är varierat beroende på lite vem som har bakat, men en del verkar stående. De har även frallor som är hembakta och det brödet är fantastiskt gott. Vilket allt deras fikabröd är. Det är nåt visst med hembakt som är gjort med hjärta.

Miljö och läge då?
Det är en hembygdsgård, det vill säga röda små stugor och stor gräsyta med bord. Det finns även en lada med lite utställning och försäljning av diverse. Ytan att fika inomhus är väldigt begränsad så fint väder är att föredra här.

Service?
Här är det ideella som sköter fiket, men servicen är bra. Det som är lite sämre är att de inte tar kort när man ska betala. Det borde man enkelt kunna lösa. Eller i alla fall Swish som numera finns även för föreningar.

Nåt som kan bli bättre?
Njae förutom att kanske erbjuda något mer betalningssätt för de som inte har kontanter så tycker jag att det är ganska bra. Men det beror ju på vad man förväntar sig..
Det är ju inte hit du åker om du vill ha massa fräna kaffesorter eller avancerade mackor. Men för en hembygdsgård är det vad man förväntar sig.

Man kanske skulle kunna erbjuda någon ”matigare” smörgås så man kunde ta en sommarlunch där? Varför inte en köttbullsmacka med hemmagjorda köttbullar?

Prisnivå
Billigt billigt billigt!! Och mycket för pengarna. Kaffe kostar 10kr, fralla 15 kr. Bulle 10 kr, kakor 5kr… Ja ni fattar. Man blir inte direkt ruinerad här.

Hembygdsgard

Stället:

Småländsk sommaridyll!

Service:

Hemtrevligt och familjärt. Bara kontanter drar ner det en pinne.

Mat:

Nu har de ju ingen mat, men fikat är gjort på riktigt. Underbart!

Slutbetyg:

Perfekt ställe att ta en eftermiddagskaffe på en sommardag, glöm bara inte kontanter

Lämna ett svar