Högt betyg trots tråkig burgare

Vän av ordning vet ju redan att Bada Bing recenserats här på sidan (den hittar ni här), men jag tar som vanligt ett vegetariskt nackgrepp på ställena jag besöker och lägger ytterst lite vikt vid köttets stekyta.

Sommaren har ju äntligen kommit till Jönköping så jag och min lilla familj beslutade oss för att testa uteserveringen för första gången.
Vi hinner knappt sätta oss innan vi får en varsin meny under näsan, booom!
Servitören frågar vad vi vill dricka liksom på uppstuds och inom loppet av en minut så har vi glasen framför oss.

Fokus på menyn är ju kött såklart, men ett vegetariskt alternativ har de ruskat fram. ”Glada kossan”, en grönssaksburgare med Bada Bings egen dressing, cheddarost, sallad, tomat och inlagd rödlök.
Vi väljer även en ”vanlig” pommes och en gjord på sötpotatis.

Enligt menyn så finns det inget vegetariskt alternativ för barn men vi frågade inte servitören om det var möjligt att ordna så det vore orättvist att dra några negativa växlar av det.

Om det gick snabbt att få drycken så var det tvärtom med maten, nu kan det iofs vara så att vi kom mitt i en liten rusning då uteserveringen faktiskt var fullpackad. 25 minuter tog det nog för oss att få vår mat, inte häpnadsväckande länge kanske men med en 2,5-åring som var ivrig att få sin mat så är det en ocean av tid.

Maten är dock värd att vänta på, men burgaren är återigen ett ledsamt halvfabrikat, vilket är ett mysterium i mina ögon. Varför sysslar bra restauranger med sånt trams? Lathet? Okunskap?

Men allt annat är faktiskt riktigt riktigt bra. Brödet är kanon och är som Alice skrev i sin recension bakat på Annie Johanssons bageri och dressingen är hopvispad på Bada Bing.
Helheten är med andra ord riktigt bra!
Av de två sorternas pommes vi beställde så får jag nog lov att säga att jag föredrar den klassiska varianten, med det inte sagt att sötpotatisvarianten var dålig utan det är snarare en smaksak!
Till våra pommes så valde vi även den av servitören rekommenderade chipotlesåsen, en sås som var god men i rinnigaste laget. Ett par sekunder vispande till hade inte skadat, men det är ju petigt av mig förstås.

Stämningen på restaurangen kan närmst beskrivas som att kliva in på klädbutiken Carlings, snubbigt men väldigt trevligt och det känns genuint.
Personalen morsar glatt och det är nästan så att jag får känslan av att att de ska high fivea mig och kalla mig för ”mannen”, vilket lyckligtvis inte händer.
Ett extra plus får jag ge dem för att de har tålamod för att min något rastlösa son som envisades med att springa in och ut ifrån restaurangen och glatt och ganska högt hojta ”KO! KO! KO! KO SOVER!” (det står alltså en kossa i naturlig storlek, dock av plast, i entrén).

Prisnivå:
Medel! Vi betalar 89 :- för burgaren och 25 :- för vanliga pommes o 39 :- för den lite mer exklusiva sötpotatisvarianten.

Stället:

Ett av mina favoritställen i stan, uteserveringen är trevlig trots att den ligger nära vägen.

Service:

Kanon! Snabbt, trevligt och glatt.

Mat:

Hade de skippat grönsaksburgaren så hade de fått högsta betyg.

Slutbetyg:

Det kan inte bli något annat än ett riktigt högt slutbetyg, stark fyra.

One thought on “Högt betyg trots tråkig burgare

  1. Intressant att de kallar den vegetariska burgaren för Glada kossan. Ärligt ju, bortsett från inslag av mejeriprodukter. Men vad säger namnet om de andra alternativen?

Lämna ett svar