Rätt sällskap ett måste på Pinchos

Det är söndag och middag med min 13-årige lillebror står på schemat. Om det är svårt att välja restaurang annars, blir det nu lite extra svårt. Maten måste ju passa honom och stället får gärna vara lite roligt.

Så efter en stunds betänketid faller valet på Pinchos. En restaurang med smårätter där allt sker i restaurangens app. Bokning av bord, beställning av mat och dryck och betalning. Inte ett klockrent koncept om du längtar efter femklassig service och fine dining – men helt rätt för det här tillfället visade det sig.

När vi kommer in i lokalen mitt på gågatan i stan hittar en servitris snabbt vår bokning och hjälper oss till vårt bord. Vi slår oss ner och tar upp appen. Scrollar igenom menyn och pratar om hur liten hamburgaren egentligen är. Efter att ha valt fyra rätter var trycker vi på beställ och godkänner notiser från appen. Det sistnämnda är väldigt viktigt då det annars är lätt att missa när maten är klar.

Efter en stund pingar det till och drycken är klar. På baren en bit bort i lokalen står vår dryck och det är smidigt att gå dit och hämta. Min lillebror testar en av de alkoholfria drinkarna som smakar som ett visst godis. ”Den var god, nästa gång ska jag testa den andra”, lyder recensionen.

Ytterligare en stund senare är det dags för maten. På två långa träbrickor står små skålar och små tallrikar med maten. Det som är roligt med Pinchos är att allt tillagas i mini-format. Det är lite komiskt att få in en langos i storlek som en kanelbulle, när det annars är en rätt stor rätt.

På min bricka står langos med räkor, stenbitsrom, ost, rödlök och creme fraîche, halloumifries med mojo rojo, dumplings med blandfärs, ingefära och vitlök, och tryffelpasta med svamp. En bra blandning av olika typer av mat och ett tydligt exempel på blandningen på Pinchos meny.

För mitt sällskap för dagen fungerar den här menyn väldigt bra. Det är lätt för min lillebror att hitta något att äta och han vågar även beställa något han inte testat tidigare. Hans betyg efter att ha ätit maten är tydligt: ”Väldigt gott! Roligt att portionerna är så små.”

Mitt betyg av maten då? Ja, det är ingen wow-måltid på något sätt. Men det är okej, det smakar inte dåligt. Visst känns det lite halvfabrikat, men med tanke på tempot och bredden på menyn så är väl inte det så konstigt.

När maten är uppäten avslutar vi middagen med dessert. Vi tar varsin dumlepannacotta med daimkross på toppen och den söta efterrätten avrundar på ett bra sätt. Och just när det gäller desserten är det skönt att portionen är liten…

Efter knappt två timmar på Pinchos är det dags för oss att lämna. Vi betalar smidigt i appen och får ett vänligt ”Hejdå – tack för idag” vid utgången. Mötena med personalen är få, men det stör inte så mycket tycker jag. Vi är mätta och pratar redan om vad vi ska testa nästa gång. Och det viktigaste – min lillebror är nöjd med besöket.

Lämna ett svar