En favorit i Bankeryd – perfekt för helgutflykt

För att något ska bli en favorit är det vissa saker som ska stämma. Dels ska det ätbara vara gott och vällagat, stället ska vara mysigt och resan dit får inte vara för lång.

Alla de kriterierna uppfyller Landhs Konditori i Bankeryd. När jag växte upp hette konditoriet Briljanten och ett besök på skoaffären Anderssons skor bredvid resulterade ofta i ett besök på Briljanten. Anledningen? När doften av nybakat sprider sig i skoaffären är det svårt att stå emot.

Men nu är Briljanten utbytt mot Landhs och tillhör med det konditorikedjan från Mullsjö. Nyligen har lokalen renoverats, blivit modernare och fått en ny planlösning. Det har blivit väldigt fint och mycket fräschare.

Utbudet består av mackor, sallader, bröd och en hel del fikabröd. Klassiska kakor och mer unika. Alltid nybryggt kaffe och lokala råvaror att köpa med hem.

Just det här besöket faller valet på en enkel ostfralla och en semla. Och kaffe – såklart. Allt smakar väldigt bra och fikastunden blir en skön stund för avkoppling. Precis som en helgutflykt ska vara!

Lämna ett svar