Moveat tillbaka i Jönköping – Proffsigt, lyckat och varierande

Restaurang-rundvandringskonceptet Moveat var tillbaka i Jönköping och JKPG Matguide var givetvis med och vandrade runt och smakade på vad vår kära stad har att erbjuda.

Från vänster: Vox, El Gordo och Ester.

Vi var inte de enda som var intresserade. Köerna för att få sitt ”Moveat-åkband” var rejäla och dagens första restaurang, VOX, var ständigt välbesökt. VOX lokaler andas hög klass och lyx. Tyvärr stod deras mat i stark kontrast. En soppa på rostad majs serverades i pappkopp med plastbestick och gav smakmässigt mest en känsla av konservsoppa. Ett rent av lustig val av VOX att starta dagen med, kunde vi känna.

Betyg: 2/5 

Nästa restaurang var El Gordo, som har en luftig lokal med högt i tak. Det fluffiga flatbread de bjöd på hade smakrik peperoni och en god tomatsås. Toppingen av honung var också god och passade bra ihop med resten av rätten.

Betyg: 3/5 

Ester Kök & Bar bjöd på dagens fine dining-upplevelse. En krispig friterad fishcake, toppad med smakrik ramslökmajonnäs serverad i en god musselbuljong. De erbjöd även halvglas av vin, vilket passar bra för de som inte vill ta ett helt glas till alla dagens sex restauranger. De hade dagen till ära hyrt in en trubadur, vilket innebär att gästerna kunde njuta av den goda maten och utsikten över Munksjön till livemusik.

Betyg: 4/5 

Från vänster: Cyrano, Kappa och Stök & Bröd.

Cyrano i sin tur serverade en cannelloni med djup tomatsmak, och serveringen var snabb och uppmärksam, och lokalerna gav en stark känsla av ett utmärkt AW-ställe. Precis som på El Gordo serverades maten på ordentligt porslin.

Betyg: 3/5 

Dagens två sista restauranger tog oss från Öster till Väster. Kappa Bar hade en särskild dryckesmeny för Moveatare, vilket var en trevlig detalj. Deras pizzaslices var fräscha och visade på ambitiös nivå, med god chark, friterad grönkål och picklad rödlök.

Betyg: 3/5 

Sist men inte minst, Jönköpings mackställe nr. 1. Stök & Bröd levde upp till sitt namn. Första gången vi försökte komma in var köerna så långa att vi gick till Kappa före istället – kul att folk är sugna. Andra gången lyckades vi beställa ganska snabbt, men fick ändå vänta cirka 50 minuter på maten, vilket ändå måste anses vara alldeles för länge för en macka. Då hade vi ändå mer tur än de som var tvungna att lämna innan maten hann komma. När vi väl serveras deras version av Reuben Sandwich var det dock svårt att vara missnöjd med maten – solklart mest ambitiöst sett både till smak och portionsstorlek.

Betyg: 3/5 (serverad i rimlig tid hade den kunna slå betydligt högre)

Sammanfattningsvis var Moveats JKPG-upplevelse en mycket lyckad tillställning. Visst – det fanns variationer rörande hur väl förberedda på mängden gäster som deltagandet innebär, samt viljan att imponera med maten. Överlag var dock det som serverades gott, restaurangerna väl förberedda rörande mat och bordsplatser, och från Moveats sida kändes organisationen proffsig. För den matintresserade är det en väldigt trevlig upplevelse, och vi ser gärna att den kommer tillbaka och bjuder på fler sidor av Jönköpings restaurangutbud!