Märklig matkombination och små portioner på premiärlunch hos Nivå i Science Park Towers 

Det är nog ingen som bor i Jönköping med omnejd som har missat att Science Park Towers nu har öppnat. Huset bredvid högskolan är en ny plats för just Science Park och ett gäng företag i Jönköping. Spännande och kul med ännu ett nytt landmärke, tycker jag.

En del av Science Park Towers som är öppen för allmänheten är lunchrestaurangen på entréplan. Det är FC Gruppen som står bakom konceptet Nivå som även ska erbjuda afterwork och event lite högre upp i byggnaden om jag har förstått det rätt. 

Någon vecka efter invigning får jag äntligen stilla min nyfikenhet av att vilja se byggnaden från insidan och besöker tornen för en lunch. Vi går in genom entrén vid högskolan och möter en något förvirrad kö. Min kollega har som tur är besökt stället dagen innan och kan guida oss genom upplägget. Betalning görs nämligen på två skärmar på väggen och sedan beställer man och får maten direkt från köket. Men det finns inget som beskriver hur man som gäst ska bete sig vilket hamnar på min minus-lista. Det skulle kanske bara hjälpt att skapa en tydligare kö med avdelare på något sätt.

Den här fredagen finns det två tacos-rätter att välja mellan, en med kött och en vegetarisk. Utöver det finns det som stående rätt ”Kött, sås och potatis”. Dagens husman eller Dagens vegetariska kostar 145:- och ”Kött, sås och potatis” ligger på 149:-. Spontant tycker jag att erbjudandet inte riktigt andas 2023, men okeeey. Det kanske finns många köttätare i Science Park Towers….

Den här lunchen väljer jag hur som helst det vegetariska alternativet. Vi gör den rätt långa lunchkön en tjänst och betalar för sällskapet på tre personer vid ett tillfälle och ställer oss sedan i kö nummer två. När vi kommer fram till köket läggs standard-delarna i form av bröd och sallad upp och sedan frågar personalen  vad vi vill äta. Visst hade det väl gått att preppa lite mer?

På min bricka läggs en vegetarisk tacos med kryddad svamp, picklad rödlök, kimchi och ssamjang (koreansk sås). Jag tycker att det ser lite snålt ut men tänker att det kanske blir mer komplett tillsammans med det andra. I en liten skål läggs också sex små potatisar som jag inte riktigt kan få ihop med tacosen…

Vi tar ett bord i de nya och fina lokalerna. Vatten är enkelt att ta med sig från en disk längre bort och plus för att det finns både vanligt och med bubblor. Hur smakar maten då? Ja… Potatisen är rätt salt och jag förstår verkligen inte vilken funktion den fyller.

Tacosen är god men det är alldeles för lite mat för en lunch. Innehållet saknar crunch och det känns bara platt. De olika delarna har goda smaker men det räcker liksom inte.

Att äta upp går fort då mängden på brickan inte är så stor men lunchen räddas något när vi ser tårtan som serveras till kaffet. Helt klart ett stort plus!

Vi avrundar besöket med kaffe och tårta och går sedan en runda i lokalerna. Det kanske inte är helt godkänt, men vi tar också en tur i hissen upp till våning 14 och kikar igenom ett kontor på den pampiga utsikten.

Premiärlunch på Nivå och Science Park Towers är slut och vi går tillbaka till arbetseftermiddagen. Trots lite mat tror jag att jag kommer gå tillbaka, mycket för att det känns spännande och inspirerande att vistas i den miljön.

STÄLLET – 4

Lokalerna är nya och väldigt fina. Högt i tak och trots att det skulle kunna finnas en skolmatsal-känsla existerar inte den.

SERVICE – 2

Det är oklart flöde, stökigt vid beställning och tar lite lång tid att få maten. Här finns förbättringspotential.

MATEN – 2

Ambitionen är hög och god, men den här lunchen faller dels på mängden mat men även hur den är komponerad. Vad gör potatisen på brickan när det är tacos? 

SLUTBETYG – 2

Det blir en tvåa, rätt nära en trea, i slutbetyg. Just den här lunchen duger helt enkelt men det är inte mer än så.