Magi på Samboosak

Jag har testat alla libanesiska restauranger i stan, förutom Samboosak. Så när vännen föreslog ett besök där, kunde jag bara inte tacka nej.

Samboosak ligger på Östra Storgatan och erbjuder libanesisk mat i alla former. Restaurangen har två våningar med en modern inredning. En stor takkrona (som jag förövrigt är helt kär i), spegel längs halva väggen och en i övrig ljus inredning. Fint!

Man beställer maten i kassan och för mig blev det en Classic som består av fyra meza, två grillspett och valfri kolhydrat. Jag valde Hummus, Mhammara som är stark paprika med lök, kummin, valnötter och tomatpuré, Tabboulé som är finhackad bladpersilja med tomat, lök, bulgur och citron och sist Warak arish som är vinblad fyllda med ris, tomat, persilja, mynta och lök. Till det valde jag kycklingspett och stekt potatis.

Maten var fantastiskt god. Hummusen var nog favoriten, sådär perfekt nötig smak! Den krispiga potatisen gjorde sig fin i kombination med den starka paprikan och valnötterna gav ett bra tuggmotstånd. Kycklingspetten var lagom stekt och inte alls så torr som den kan bli. Hela måltiden i sig var magisk. Värt!

Prisnivå: 99 kr för fyra meza och två grillspett, samt ris, potatis eller bulgur till. Billigare än vissa ställen i stan och så himla värt!

Stället:

Fin och modern inredning. Fantastisk takkrona och spegel längs väggen. Saknar dock myskänslan, men gillar det ändå!

Service:

Man betalar och får sin mat. Okej service, inget mer.

Mat:

Fantastiskt gott.
Kanske bästa libanesiska maten i stan? Kan va så.

Slutbetyg:

En stark 4+.
Rekommenderas varmt!

Lämna ett svar