Inte mer än god mat på Sjön

Efter en lång tids väntan blev det då dags för mig att testa Sjön. Förväntningarna var skyhöga.

Till att börja med ska sägas att Sjöns lokal är fantastisk fin. Spelar ingen roll om det är dag- eller kvällstid – fönstrena ut mot Vättern ger restaurangen ett otroligt djup. Borden, stolarna och tavlorna skapar en lugn och trevlig stämning.

Just det här besöket var det lördag och det var halvfullt i restaurangen. När vi anlände blev vi placerade vid ett runt bord och fick menyerna. Servitrisen/servitören gick iväg direkt men vände snabbt för att fråga ”Ja, just det – vill ni ha något att dricka?”. Det ville vi…

Det märktes tydligt att Sjön helst såg att vi valde deras 4-rättersmeny för 545 kr, men just den här kvällen var vårt sällskap inte superhungrigt så vi valde istället en varmrätt från bistromenyn (som bestod av en förrätt, en varmrätt och en dessert). Det fanns alltså två alternativ – antingen 4-rätters eller bistro.
Att ha ett så ”litet” utbud är helt okej för mig, jag förstår att en restaurang som Sjön har det upplägget. Vad som dock inte är okej är servitrisens/servitörens reaktion när vi beställde ”endast” en varmrätt. Hen blev märkbart besviken och sedan var vi nästintill osynliga för hen resten av kvällen. Vi fick dryck, bröd och mat men det var utan någon vidare service.

Maten då? Ja, den var fantastisk! Köttet var perfektion och smälte i munnen, tillbehören i form av puré och en supergod sås var också av en väldigt hög nivå. Varje tugga var en njutning och jag var lite ledsen när maten tog slut.

Efter en perfekt varmrätt bestämde vi oss även för att äta en dessert. Även den föll mig i smaken med äpple på olika sätt i olika texturer och glass. Supergod.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Sjön lever upp till förväntningarna när det gäller maten, men servicen – nej, där finns det mer att jobba på…

Prisnivå: Cirka 250 kr kr för en varmrätt och 95 kr för dessert.

Stället:

Fantastisk lokal!

Service:

Att anpassa servicen efter
vad gästerna äter tycker inte jag är okej.

Mat:

En klar femma till Sjöns mat, underbart gott!

Slutbetyg:

Sjön är en restaurang som SKA leverera en femma. Men tyvärr drar servicen ner allt och det blir en tvåa…

Lämna ett svar