Ny sushifavorit i Jönköping!

I slutet av september började snacket gå på stan. Det skulle öppna en ny sushirestaurang på Klostergatan och de skulle servera sushi med en touch av Skandinavien. Spännande, var min spontana tanke och nu så här två månader senare har jag äntligen fått till ett besök!

Sushi036 har en tydlig meny med sushi och maki. Jag valde tio bitar som bestod av en lax, en tonfisk, en gravad lax, en sill, en avokado och fem 036-maki. De sistnämnda består av gräslök, spicy majonnäs, gurka, avokado och lax. Rullarna är toppade med rostad lök, spicy majonnäs och en räka.

Maten serverades på en tallrik i träpappliknande material och såg väldigt aptitligt ut. Jag var något skeptisk inför sushin med sill och gravad lax, och de är nog inga nya favoriter, men de var verkligen helt okej! Och framför allt så uppskattar jag kreativiteten i att försöka förnya sushin. 036-makin var favoriten på tallriken och den mjuka rullen tillsammans med knaprigt rostad lök blev väldigt gott. Majonnäsen var lagom spicy och tog inte över de andra ”mjuka” smakerna som jag tycker så mycket om.

Sammanfattningsvis tycker jag att Sushi036 var riktigt bra. Och det är riktigt kul att det öppnar ännu en sushirestaurang i Jönköping – Sushi036 är en ny sushifavorit i Jönköping!

Prisnivå: 119 kr för tio bitar och 20 kr för misosoppa.

Stället:

Betong, trä och graffiti. ÄLSKAR Sushi036’s lokal! Ett litet minus för logotypen dock, tycker inte alls att den går ihop med övrig stil.

Service:

Naturlig och väldigt trevlig service.

Mat:

Pangsushi!

Slutbetyg:

Sushi036 får en fyra i betyg, en väldigt stark fyra. Helt klart en ny favorit!

Lämna ett svar