Livet blir Lustfyllt i Munkaskog

Jag har hört mycket om dem och nu är det äntligen min tur att testa – söndagsbrunchen på Lustfyllt i Munkaskog. Det är inte helt enkelt att få tid då det ofta är fullt, och efteråt förstår jag varför. När vi kommer dit möts vi av ett rött hus med utsikt över Vättern. När vi kliver in genom dörren möts jag av en underbar lokal – högt till tak, allt lantligt och målat i vitt. Uteplatsen är som i en saga, och mina tankar går direkt till en Astrid Lindgren-saga.

För en brunchbuffé får vi betala 195 kr, vilket känns som ett helt rimligt pris. På buffén finns både sallader, grönsaksröror, färsk frukt, veganska sillar, vanlig sill, rostade rotfrukter, bröd med pålägg, revbensspjäll, korvar, pajer, äggröra och möjlighet att göra egna våfflor. Det finns även ett dessertbord med både kakor, pajer, tårta och choklad. Här borde alla hitta åtminstone något som faller i smaken.

Jag öser på med sallad, rostade grönsaker, paj, vegosill och grönsaksröror (i första omgången). Pajen med broccoli var en hit, men det som överraskar mig mest var den fantastiskt goda veganska sillen gjord på aubergine – kul! Resten på tallriken är gott men ingen sensation. De rostade grönsakerna saknar smak, och likaså bönsalladen och den vanliga salladen. Revbensspjällen var dock gott glaserade och smälte i munnen! Till mitt försvar säger jag att tallrikarna var väldigt små (och charmiga då de använder antika assietter, något jag kommer anamma hemma!) men tre fulla tallrikar blev det, och trots matkoman är det dags för dessert!

Äppelpajen med grädde påminner om min farmors – farligt god! Det finns även ett wild card, hallon/lakritstårta, som jag höll mig på avstånd ifrån då lakrits är ett håll jag inte är lagd åt.

Över lag får brunchbuffén mer än godkänt. Inte topp då jag saknar mycket smaker, saknar eventuellt lite mer varmt och mer kyckling/fisk. Dock väger pris och miljö upp och upplevelsen är helt klart värd en liten biltur!

Lämna ett svar