En tumme upp till Bryggans brunch

Det är en strålande söndag, brunchdags och vilken plats är inte bättre när solen gassar än Munksjökajen? Vi rör oss mot Bryggan och hittar snabbt ett bord på uteserveringen och paxar det, förvånade över att det finns lediga platser på det annars smockfulla kaféet.

Söndagar på Bryggan betyder brunchbuffé mellan 9-13 för 155 kr. Det har dukats upp något för alla smaker, allt ifrån mer frukostvänliga alternativ som ägg, juice, yoghurt, smoothie, pannkakor, frukter och bröd med tillbehör till mer matiga alternativ som matigare sallader, sillar, äggröra och korv. Jag är mer lagd åt det matiga hållet och fyller tallriken med ägg, sallader, sill och annat gott, medan mitt sällskap går på frukosten.

Allt smakar gott, det är inga spännande smaker men inte heller något som utmanar och leder till besvikelse. De varma betorna med chévre och oliver är en vinnare för mig, medan salladerna innehåller en aning mycket lök och dressing, men helheten gör det till en bra blandning!

Jag måste ändå säga att jag är mycket tillfredsställd då buffén innehåller allt man kan tänkas behöva för en bra brunch – jag saknar ingenting. Att sedan priset passar en smålänning, 155 kr för en brunch, när andra som benämner sin lunchbuffé med samma namn tar betydligt högre pris, är ett stort plus i kanten. Jag vet inte om det är orättvist att ge ett smakomdöme på en måltid som intas med fantastisk utsikt, en strålande vacker dag i goda vänners lag men jag måste ändå ge Bryggans brunchbuffé en tumme upp! Hit kommer jag gå igen!

Lämna ett svar