Kvalitetstid på Grand Hotel – årets julklapp?

Vilken julklapp är bättre än den som innehåller kvalitetstid med någon man tycker om och mat? Ingen i min värld.

Självklart går det att köpa presentkort på flera matställen i Jönköping, men det är få platser där man sitter så länge och umgås som på Grand Hotels afternoon tea. Varje lördag mellan 14 och 17 serverar Grand Hotel en klassisk afternoon tea i sin matsal.

När jag och mitt sällskap besöker Grand den här lördagen är det inte mycket folk och vi kan i lugn och ro äta och framför allt – umgås. Vid ankomst serveras vi ett speciellt utvalt te, kannan med varmt vatten är placerad mitt på bordet och det tar inte lång tid innan kroppen är helt avslappnad av miljön och teet.

Till den varma drycken serveras vi sandwiches; en vegetarisk, en med fisk och en med kött. Sandwichesen består av ljust bröd med få ingredienser. Det är gott, men kanske att det hade gått att göra de något mer intressanta med andra ingredienser. Utöver mackorna får vi även olika typer av scones som vi äter med clotted cream, lemoncurd och marmelad. Sconesen smakar bra och tillbehören är klassiska och bra.

Efter de mättande delarna äter vi cupcakes, maränger (som dock är supersöta) och bär som har använts som dekoration. Det finns möjlighet att köpa till en kaka, men innehållet i afternoon tea räcker precis till att bli mätt.

När det har blivit mörkt utanför matsalen inser vi att det har gått exakt tre timmar. Med te, scones och en god vän är det lätt att tiden springer iväg. I lugn och ro erbjuder Grand Hotel helt enkelt ett sätt att få kvalitetstid med någon man tycker om.

Prisnivå: 195 kr/per person. Ett rimligt pris tycker jag.

Lämna ett svar