Två lunchtips på nya Asecs

På nya Asecs så kallade foodcourt finns ett gäng nya och spännande lunchställen. Nedan är två tips som jag fattade tycke för d i r e k t.

+ Freshii
Jag tycker ofta att en bowl av något slag är den optimala lunchen – det mättar men utan att bli för tungt i kroppen framåt eftermiddagen. Och då är det ju himla bra att Freshii nu finns. Här serveras nämligen bland annat bowls. Freshii är en restaurangkedja som själva säger att de vill hjälpa människor att äta hälsosamt och miljösmart till ett bra pris.

Vid det här besöket valde jag en bowl med bland annat ris, avokado, majs, bönor, rödkål och tomat. Utöver det fick man välja till ett protein – jag valde varmrökt lax. Beställning och betalning gjordes vid kassan och sedan serverades maten vid bordet. Plus för att Freshii har sittplatser även ovanpå själva restaurangen vilket gör att man kan få lite lugn och ro i Asecs-hetsen.

Freshii är ett mycket bra lunchalternativ i min värld och jag ser redan framemot att gå dit igenom.

+ SEN Street Kitchen
Nästa lunchtips är SEN Street Kitchen. Här serveras mat som kommer från Asien. Inspirationen sägs komma från bland annat gatumarknaerna i Hanoi, Bangkok och ramenstånden i Tokyo. På menyn finns bland annat nudelsoppor, bibimap och dumplings.

Inredningen består av olika metaller och trä och det känns som man förflyttas till en annan plats. Maten då? Ja, den är supergod. Vid första besöket åt jag en nudelsoppa, Phở, med nötkött och risnudlar. Smakerna från buljongen, koriandern och chilin var tydliga och välbalanserade. Rätten är värmande och mättande. Och framför allt – väldigt gott!

Nästa besök blev det en bowl med bland annat rå lax, ris, rödkål och sesammajonnäs. Sett till priset 115:- kan jag tycka att det var en något liten portion – men det var väldigt gott.

SEN Street Kitchen är alltså ett bra ställe att gå till för en trevlig, välsmakande och kanske nytänkande lunch. Har du inte fallit pladask för de genuina asiatiska smakerna tror jag att chansen är stor att du faller direkt här.

Lämna ett svar