Köttiga burgare på Rob’s

Bilden till höger är kärleksfullt lånad av Rob’s Burger & Steaks Instagram-konto.

När man trodde att burgarboomen i Jönköping nått sitt klimax och var på väg neråt för att i stället ersättas av restauranger som serverar rå fisk på japanskt sätt slog Rob’s burger upp sina portar på Klostergatan på Väster i Jönköping. Paradoxalt nog i samma lokal som en tidigare sushirestaurang.

Och en burgarälskare som jag har förstås varit där och provätit. Det gjorde jag första gången redan samma vecka som de öppnade. Men då jag samtidigt hade ont i munnen kände jag att den upplevelsen inte kunde göra stället rättvisa och har därför valt att skjuta på recensionen. Tills nu.

Först. Några ord ord om stället. Som jag skrev inledningsvis är Rob’s burger lokaliserat i Sushi Latinos gamla lokaler på Klostergatan (den sista måltiden på Sushi Latino har förresten min kollega Alice skildrat här). Eftersom jag personligen inte äter sushi besökte jag heller inte deras lokaler, men jag antar att det har varit en ganska omfattande renovering som föregått dagens western-inspirerade lokal. Träpanel? Check! Koskallar på väggen? CHECK! Ganska trevligt, även om kuddarna med visdomsord drar ner betyget något.

Men. Det viktigaste är ju ändå maten. Oavsett hur trevligt man tycker att det är att titta på koskallar. Båda gångerna jag besökt Rob’s har jag valt ”Ladan”. Det innebär hamburgare, dressing, ost, bacon, sallad, lök och tomat. Och jag måste säga att det är en riktigt bra burgare. Framförallt uppskattar jag den distinkta köttiga smaken, och den goda dressingen.

Till burgaren åt jag pommes. Så klart. Och dessa ska givetvis också utvärderas. Här är omdömet dock lite svalare. De friterade potatisstavarna smakar helt okej, men jag tycker att de dels saknade mycket av det krispet som framförallt Brooklyn Burger levererar och dels saknade salt. Det sistnämnda hade givetvis varit lättare för mig att åtgärda än det förstnämnda.

Så avslutningsvis. Ett besök rekommenderas. Framförallt för de goda burgarnas skull. Lite mindre för pommesen och väggprydnadernas dito.

Prisnivå:
Medel. 89 spänn för burgare och pommes. Dricka kostar extra. Billigare än andra jämförbara ställen.

Lämna ett svar