Jureskogs – en hamburgare värd resan

Först och främst ska kanske sägas att nej, Värnamo tillhör inte JKPG Matguides område. Men den här recensionen får bli ett undantag och kanske är en längre bilfärd precis vad som behövs vissa kvällar?

På Bredasten i Värnamo öppnade Jureskogs upp sin femte restaurang i slutet av våren. Ambitionen är hög; den nya restaurangen ska förändra synen på snabbmat och fokusera på smaken.

När jag besöker Jurekogs är det kväll och dagens sista mål står på agendan. Hungern är hög men minskar något och ersätts istället av fascination när vi kör in på området och ser restaurangen. Den stora byggnaden, helt i trä, är häftig – riktigt snyggt!

Innanför dörren är det mycket folk och vi inser snabbt att det bästa nog är att ladda ner appen och beställa där. Så vi slår oss ner utanför på ”verandan” som verkligen bjuder in till häng. Menyn består av hamburgare (inte så konstigt kanske) med kött och vegetariska alternativ, sideorders och milkshakes.

Appen är först lite svår att förstå men efter en stund känns den enkel. Det är smidigt att ta bort ingredienser från burgaren om någon skulle vilja det och betalning sker lika enkelt som vanligt. Jag väljer en klassisk cheeseburgare storlek större, vanliga pommes, majonnäs och en vaniljmilkshake.

När beställningen är gjord tar det inte särskilt lång tid innan det plingar till. Vi går in och hämtar maten som doftar väldigt gott. Väl ute på verandan igen är hungern riktigt hög igen och förväntningarna minst lika höga.

Och jag blir inte besviken. Burgaren smakar väldigt bra. Brödet är gott, köttet bra tillagat och tillbehören bra. Som helhet väldigt gott, helt enkelt. Även pommesen smakar bra.

Det som sticker ut på min bricka är dock milkshaken. Här snackar vi smak. Vaniljen är fyllig, tydlig och väldigt väldigt god.

Vi äter upp maten och beställer en kaffe och en munk till dessert. Det känns som munken har legat länge i olja och smakar därefter – inte jättegott. Så med facit i hand hade det nog varit mer klokt att inte välja dessert…

Mätta och glada hoppar vi in i bilen igen och rullar hem mot Jönköping. Absolut, det är en bit att åka men visst är hamburgaren hos Jureskogs värd resan.

Lämna ett svar