Motsatsen till färdiga hamburgare och dålig snabbmat

juli, 2020

En av de största fördelarna med lediga dagar (oavsett årstid) är att det finns tid att upptäcka nya saker. Att sätta sig i bilen, köra åt valfritt väderstreck, komma på att det är dags för mat och hitta ett nytt riktigt genuint (och bra) matställe är nog en av mina favoritsaker. Så hittade vi till Ohio Burger i Tenhult.

Efter besök i andra samhällen utanför Jönköping hamnar vi då i Tenhult. Bredvid macken står ett hus som först påminner om en Sibylla-kiosk men med en stor skylt utanför med namnet ”Ohio Burger”. ”Vad är det här”, tänkte vi, parkerade och gick in.

Inne i lokalen finns menyn på väggen och bakom disken en glad person. Vi bestämmer oss för vad vi skulle äta, beställer och betalar. Under samtalet får vi veta att beställningen kan dröja lite då det varit högt tryck just den här dagen och de behöver mala nytt kött. Vi svarar självklart att det är okej och blir både glada och tacksamma för anledningen. Och självklart blir förväntningarna höga.

En stund senare serveras maten till bordet. På min tallrik en hamburgare med namnet Sergio, med dressing, tomat, lök, ost, sallad och gurka – en klassisk burgare helt enkelt!

Vid första anblick ser det riktigt gott ut. Efter första tuggan är jag enormt imponerad. Det är väldigt gott. Brödet är mjukt och smälter i munnnen. Dressingen känns hemmagjord och är väldigt god. Men framför allt smakar köttet otroligt bra, det är fint stekt och lagom i storlek. Alla delar kompletterar varandra och det smakar väldigt gott tillsammans. Jag har valt bort pommes den här gången, så smakar endast på de som finns på mitt sällskaps tallrik – men även pommesen smakar bra.

Ett stopp i Tenhult och på Ohio Burger visar sig vara perfekt för att fylla på energidepåerna och äta en riktigt god hamburgare. Ett stort tips till de som inte upptäckt denna pärla än.

Stället:

Det är ett vanligt gatukök med bord inne och ute. Menyn på väggen är charmig och jag gillar den personliga känslan i lokalen.

Service:

Väldigt personligt och genuint. Avslappnat och trevligt.

Mat:

En femma till en riktigt god hamburgare! Smakerna sitter som de ska och alla delar är bra tillagade. Brödet och köttet är väldigt gott.

Slutbetyg:

I kategorin hamburgare i gatuköksmiljö hamnar Ohio Burger i topp. Jag tror inte att det går att göra det bättre. Maten är så långtifrån färdiga burgare och dålig snabbmat som en kan komma.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *