Motsatsen till färdiga hamburgare och dålig snabbmat

En av de största fördelarna med lediga dagar (oavsett årstid) är att det finns tid att upptäcka nya saker. Att sätta sig i bilen, köra åt valfritt väderstreck, komma på att det är dags för mat och hitta ett nytt riktigt genuint (och bra) matställe är nog en av mina favoritsaker. Så hittade vi till Ohio Burger i Tenhult.

Efter besök i andra samhällen utanför Jönköping hamnar vi då i Tenhult. Bredvid macken står ett hus som först påminner om en Sibylla-kiosk men med en stor skylt utanför med namnet ”Ohio Burger”. ”Vad är det här”, tänkte vi, parkerade och gick in.

Inne i lokalen finns menyn på väggen och bakom disken en glad person. Vi bestämmer oss för vad vi skulle äta, beställer och betalar. Under samtalet får vi veta att beställningen kan dröja lite då det varit högt tryck just den här dagen och de behöver mala nytt kött. Vi svarar självklart att det är okej och blir både glada och tacksamma för anledningen. Och självklart blir förväntningarna höga.

En stund senare serveras maten till bordet. På min tallrik en hamburgare med namnet Sergio, med dressing, tomat, lök, ost, sallad och gurka – en klassisk burgare helt enkelt!

Vid första anblick ser det riktigt gott ut. Efter första tuggan är jag enormt imponerad. Det är väldigt gott. Brödet är mjukt och smälter i munnnen. Dressingen känns hemmagjord och är väldigt god. Men framför allt smakar köttet otroligt bra, det är fint stekt och lagom i storlek. Alla delar kompletterar varandra och det smakar väldigt gott tillsammans. Jag har valt bort pommes den här gången, så smakar endast på de som finns på mitt sällskaps tallrik – men även pommesen smakar bra.

Ett stopp i Tenhult och på Ohio Burger visar sig vara perfekt för att fylla på energidepåerna och äta en riktigt god hamburgare. Ett stort tips till de som inte upptäckt denna pärla än.

Lämna ett svar