Genuint och hembakat i Forserum

Sedan Instagram blev en del av min, och många andras, vardag har listan med spännande ställen att besöka vuxit. På min samlas städer med restauranger och kaféer. Precis exakt så hamnade Evelinas Kök i Forserum på min radar. Och en fredag, tidigare i somras, besökte jag med sällskap det mysiga kaféet.

Att följa ett kafé, eller restaurang för den delen, på Instagram och sedan besöka det kan ibland bli jobbigt. Ofta möts höga förväntningar byggda på fina bilder med ett inte så imponerade genomförande. Så med höga, men ändå låga, förväntningar lämnade vi Jönköping för Forserum.

För den, likt mig, som inte varit särskilt mycket i Forserum är det smidigt att hitta till Evelinas Kök. Följ skyltar till samhället, kör förbi stationen och kaféet ligger på vänster sida. Parkering finns på torget. För den som kan sitt Forserum är det säkert ännu lättare att hitta dit.

I den lilla butiken finns vad som känns som noga utvalda varor att handla men framför allt en disk med bakverk. Det är ett brett utbud och klassiska bakverk blandas med moderna och mer kreativa. Bakom disken finns även en frys med hemsnurrad glass.

Av allt som erbjuds vid det här besöket tänker jag att jag vill äta allt. Men jag lugnar mig något och väljer en bulle, en fläderbiskvi och en glass med lakrits och hallonsås. Och en kopp kaffe (såklart).

Egentligen serveras fikat på plats i påse och takeaway-mugg men den här dagen får vi det på tallrik och i ”vanlig” mugg. Vi sätter oss vid ett bord utomhus och får möjlighet att uppleva Forserum från första parkett.

Så hur smakar det då? Väldigt bra! Det visar sig att Instagram inte bara förmedlat fina bilder utan även bra innehåll. Bullen har en bra konsistens och fin smak. Biskvin är frisk och väldigt välbalanserad. Och glassen faller mig i smaken. Jag som gillar lakrits hade kanske önskat något mer smak av just det, men det är väldigt gott.

Som helhet är det ett trevligt kafébesök med gott, hembakat, fika. Vi njuter och jag är glad över att ha hittat det här stället. Något som bör nämnas innan texten är slut är väl att Evelinas Kök endast har öppet fredagar, så det gäller att planera sitt besök ordentligt. Men det är, utöver det goda fikat, en del av charmen – tycker jag. Jag kommer gärna tillbaka för ännu en go-fika i Forserum.

Lämna ett svar